Friss hírek

2004.11.03. 16:33

A kormány kezeskedik a képekért

A kormány csaknem 75 milliárd forintos állami kezességvállalásról döntött a Fények és árnyak - négyszáz év francia festészete című, a Műcsarnokban december 16-án megnyíló kiállítás bemutatása kapcsán - közölte Hiller István kulturális miniszter a kormány szerdai ülése után.

BAMA

"Az az állami kezességvállalás, amellyel a kiállítás megrendezésre kerülhet, minden eddigi magyarországi kiállítás kezességvállalását messze felülmúlja" - mondta a szaktárca vezetője, aki az évtized legjelentősebb magyarországi tárlatának nevezte a tervezett bemutatót. Hiller István tájékoztatása szerint a 2005. február 27-ig nyitva tartó kiállításra 26 francia múzeumból 118 fő mű érkezik Magyarországra, olyan alkotóktól, mint Van Gogh, Picasso, Cézanne, Delacroix vagy Matisse.
Hiller István közlése szerint az állami kezességvállalás összege pontosan 74 milliárd 961 millió 610 ezer 335 forint. "A francia-magyar kulturális kapcsolatok valóban egészen kitűnő színvonalát mutatja, hogy ez a kiállítás december 16-tól Magyarországon, Budapesten, a Műcsarnokban látható" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a tárlat azután útra kel; következő állomása Lengyelország, Varsó lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!