Friss hírek

2004.10.28. 12:38

Szili Katalin visszautasította Font Sándor "kreált véleményét"

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke visszautasította Font Sándor, volt MDF-es országgyűlési képviselő azon kijelentését, miszerint létezik egy "Dávid-Szili paktum". "Ez nyilvánvalóan kreált vélemény" - jelentette ki Szili Katalin egy, a megyei önkormányzat polgármesteri és jegyzőinek tartott siófoki konferencián, azzal kapcsolatban, hogy az alkotmány mire ad lehetőséget a politikusoknak.

BAMA

"Nekem házelnökként pontosan az a feladatom, hogy a vonatkozó  szabályokat betartsam és betartassam" - mondta, hozzátéve: az  alkotmánynak van egy passzusa, amely azt mondja, hogy a választásokon pártokra szavaznak, ennél fogva pártoknak van  frakciójuk a parlamentben.

"Ha nekem a házszabályban azt írják, hogy csak és kizárólag a  frakcióvezetőtől fogadhatok el bármilyen tájékoztatást (...), ehhez  nekem tartanom kell magam" - hangoztatta Szili Katalin.
"Különböző, egyéb összeesküvés elméletekbe nem vagyok hajlandó  belebocsátkozni, még a vitába sem" - fűzte hozzá az Országgyűlés  elnöke.

Font Sándor szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azzal vádolta Dávid Ibolya MDF-elnököt, hogy "küldetése" van, amelynek lényege, hogy megakadályozza a Fidesz által vezetett  szövetség kétharmados többségű győzelmét a 2006-os választásokon.     

"Dávid Ibolya folyamatosan kér valamit, a baloldali Szili
 Katalin folyamatosan teljesít" - mondta az MDF-frakcióból kizárt  politikus, aki szerint egy ilyen játék egyoldalúan nem működik,  valamikor "a jószolgálati cselekedeteket viszonozni kell". 

Erről a független képviselő szerdán délelőtt azzal kapcsolatban  beszélt, hogy a házelnök megkeresésére az ügyrendi bizottság  délutáni ülésének napirendjén annak eldöntése szerepelt, jogszerűen  váltották-e le Herényi Károly frakcióvezetőt a Lakitelek  munkacsoporthoz tartozó MDF-es képviselők, és Ékes József megválasztása frakcióvezető-helyettessé a házszabálynak megfelelően történt-e. 

Az Országgyűlés ügyrendi bizottságának többsége szerdán délután  úgy döntött, hogy Herényi Károly frakcióvezetőt tekinti az MDF képviselőcsoportja nevében eljáró képviselőnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!