Friss hírek

2004.10.19. 09:59

Szili és Gyurcsány találkozó kedd reggel

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, valamint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök keddi találkozójukon egyetértett abban, hogy a parlament elnökének kulcsszerepe van a vitatkozó politikai táborok közötti együttműködés megteremtésében - erről a kormányfő számolt be a sajtó képviselőinek a találkozót követően, Budapesten.

BAMA

"Régen volt ennyire szükség erre, mint ma" - hangsúlyozta a miniszterelnök, hozzátéve: ennek az eredménye a hétfői döntés is a  választási eljárásról szóló törvény módosításáról.
     Gyurcsány Ferenc kijelentette: fontos lenne, hogy az  együttműködés fennmaradjon többek között az alkotmánybírák  megválasztásának kérdésében. Emlékeztetett arra, hogy több mint  három éve nincs az Állami Számvevőszéknek elnökhelyettese, valamint  arra, hogy tizennégy kérdésben van mulasztásos alkotmánysértésben a  parlament.
     A miniszterelnök mindezt a pártok alacsony  kompromisszumkészségének tudja be.
     Elmondta még, támogatja Szili Katalint abban a törekvésében,  hogy a parlament működéséről a házszabályon túlmenően egy önálló  törvény szülessen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!