Friss hírek

2004.10.31. 10:30

Nagy a forgalom a temetőkben

A Budapesti Temetkezési Intézet Rt. vezérigazgatója szerint megerősödött a forgalom a főváros tizennégy temetőjében, mindenszentek és halottak napja előtt sokan már a hétvégén felkeresik hozzátartozóik sírját.

BAMA

A temetők meghosszabbított nyitva tartással, kibővített ügyelettel és megerősített biztonsági szolgálattal várják a megemlékezőket - mondta Simóka Kálmánné. Véleménye szerint a legnagyobb forgalom mindenszentek napján, hétfőn várható a sírkertekben, miután a keddi nap, halottak napja már munkanap lesz. Simóka Kálmánné elmondta, hogy eddig zökkenőmentes volt a megemlékezés a temetőkben, problémáról sehonnan sem kapott jelzést. Felhívta a figyelmet arra, hogy csak két temetőbe lehet autóbusszal bejutni: az óbudai és a rákospalotai sírkertbe. Az Új köztemetőben ugyanakkor a nagy távolságok miatt három mikrobuszt indítottak, hogy az idősek és a kisgyermekesek könnyebben eljuthassanak a sírokhoz.
A fővárosi temetők - keddig bezáróan - este 8 óráig tartanak nyitva, irodáik fél 8-tól délután 5 óráig várják a látogatókat. A zsúfoltság elkerülésére a MÁV mentesítő vonatokat indít, a BKV pedig sűríti sírkertekhez közlekedő járatait, valamint temetői buszokat állít be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!