Friss hírek

2004.10.19. 18:11

MPSZ-aláírások: verdikt három nap múlva

Aláírás-gyűjtés a Magyar Polgási Szövetségnél Romániában.

BAMA

Noha hétfő délután még nem gyűlt össze a szükséges 25 ezer aláírás, így az akció utolsó percig folyt, és a Magyar Polgári Szövetség ma este valamivel több mint 25 ezer támogatója szignójával jelentkezik Bukarestben, az Országos Választási Irodánál (BEC).

Erről lapunkat Szilágyi Zsolt képviselő, az MPSZ választmányi elnöke tájékoztatta. – Eleve nem kívántunk 54 ezer aláírást ismét összegyűjteni – magyarázta Szilágyi. Az MPSZ-nek egy hét állt rendelkezésére az aláírásmennyiség összegyűjtésére, tekintve, hogy az ívek kinézetét megszabó kormányrendelet csak múlt szerdán jelent meg a hivatalos közlönyben.

Az MPSZ arra számít, hogy ismét megpróbálják megakadályozni indulását, de ettől függetlenül összeállították a választási listát, megvan az öt képviselő- és két szenátorjelölt neve. A támogató aláírásokat és választási logókat szerda délig lehet bemutatni a BEC-nek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!