Friss hírek

2004.10.19. 18:31

Gyurcsány Ferenc gyászszalagot kap

Címkék#Vélemény

Az SZDSZ és az MSZP képviselői választási ígéreteikre emlékeztetőül kapják meg a Részvények könyve idei kiadását, a kötet bemutatóján Szalay-Berzeviczy Attila tőzsdeelnök úgy fogalmazott, egyetlen kormány sem mért akkora csapást a tőzsdére, mint a jelenlegi kabinet.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="110"] gyászszalag
[/caption]Megjelent a Részvények könyve idei kiadása. A kötet a hagyományos tartalmon, azaz a tőzsdei társaságok bemutatásán túl a tőzsde 140 évet is összefoglalja.

A Budapesti Értéktőzsde és a Világgazdaság kiadójának közös vállalkozásában megjelent kötetet bemutató sajtótájékoztatón ott volt az a 386 darab példány, amit a BÉT a parlamenti képviselőknek, valamint Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek és Draskovics Tibor pénzügyminiszternek szán.

Az utóbbi kettő példányt gyászszalaggal kötötték át, mivel, mint Szalay-Berzeviczy Attila, a tőzsde elnöke kifejtette, a rendszerváltás óta még soha senki sem mért ilyen csapást a tőzsdére, mint a mostani kormány.
A BÉT elnöke elmondta: a tiszteletpéldányokat az MDF köszönetképpen kapja, hogy megértette a tőkepiac érdekeit.

Az SZDSZ emlékeztetőül, hogy mégiscsak meg lehetett volna próbálni a kormányon belül érvényesíteni saját szempontjaikat. A Fidesznek azért küldik, hogy képviselőik emlékezzenek, mi a BÉT, a magyar vállalatok és befektetők érdeke, valamint arra is gondoljanak, hogy a piac a tartózkodást is támogatásként ítéli meg. Az MSZP pedig azért kap a Részvények könyvéből, hogy emlékezzenek két évvel ezelőtti ígéreteikre.
Szalay-Berzeviczy Attila szerint egyébként a piaci szereplők soha nem látott egységben utasítják el az adóváltozásokat, ha pedig mégis megszavazzák a tőzsdét kedvezőtlenül érintő adómódosításokat, akkor a BÉT jövőre újra megpróbál módosító javaslatokat tenni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!