Friss hírek

2004.10.20. 18:01

Göncz Kinga a Roma Integráció Évtizede programról

Magyarország több európai országgal együtt valósítja meg roma integrációs programját 2005 és 2015 között, a cél a romák társadalmi és gazdasági helyzetének javítása - közölte Göncz Kinga esélyegyenlőségi miniszter szerdán, a kormányülést követő sajtótájékoztatón, Budapesten.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="110"] Göncz Kinga
[/caption]A Roma Integráció Évtizede Program elsősorban a cigánysággal kapcsolatos egészségügyi, oktatási, foglalkoztatási és lakhatási  problémákat akarja megoldani, szoros együttműködésben Bulgáriával,  Csehországgal, Horvátországgal, Macedóniával, Romániával, Szerbia és  Montenegróval, valamint Szlovákiával - mondta a miniszter. Ezekben  az országokban 7-9 millió roma él.

Közölte, a programnak nincs saját költségvetése, az egyes  célokhoz a nemzeti költségvetésből, valamint nemzetközi szervezetek  és az Európai Unió támogatásaiból kívánják biztosítani a forrásokat.

A program nyitó rendezvényének Bulgária ad otthont 2005  februárjában, ahol az országok kormányfői szinten képviseltetik  magukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!