Friss hírek

2004.10.15. 11:38

Fővárosi Bíróság helyben hagyta Bácsfi Diana elzárását

A Fővárosi Bíróság pénteken másodfokon jogerősen helybenhagyta a magát hungaristának valló Magyar Jövő Csoport vezetőjével, Bácsfi Diánával szemben első fokon kiszabott 10 nap elzárás büntetést.

BAMA

A Fővárosi Bíróság - amely közleményében csak B. Diánaként említette a szabálysértést elkövető nőt - leszögezte: "az első fokon  eljáró bíróság helyesen állapította meg, hogy B. Diána 2004. október  8. napján a Terror Háza Múzeum előtt tanúsított magatartása kihívóan  közösségellenes volt, amely egyúttal alkalmas volt arra, hogy az ott  megtartott rendezvényen tartózkodókban megbotránkozást vagy  riadalmat keltsen. Ezzel a cselekedetével megvalósította a  rendzavarás szabálysértését".
     A kiszabott 10 nap elzárás büntetésbe a szabálysértési őrizetben  töltött időt a bíróság beszámította.
     A Pesti Központi Kerületi Bíróság Bácsfi  Diánára hétfőn,  rendzavarás szabálysértés elkövetése miatt szabott ki tíznapos  elzárás büntetést. 
     Bácsfi Diánát azért állították gyorsított eljárásban bíróság  elé, mert pénteken a Terror Háza Múzeumnál, ahol a Népszava  "Virággal az újnyilasok ellen" című rendezvénye zajlott, náci  karlendítéssel "köszöntötte" a jelenlévőket.
     Bácsfi Diána a tárgyaláson azt mondta, hogy senkit nem akart  megbotránkoztatni a karlendítéssel. A bíróság nem fogadta el a  védekezését, és kétséget kizáróan megállapította, hogy elkövetette a  terhére rótt szabálysértést, 
 magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást,  riadalmat, félelmet keltsen, ezért 10 nap elzárás büntetést szabott  ki rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!