Friss hírek

2004.10.30. 17:23

Faültetés a Margitszigeten

Szombaton sportcsillagok társaságában Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Ábrahám Attila, sportügyekért felelős címzetes államtitkár is részt vett a Magyar Úszó Szövetség által rendezett margitszigeti faültetésen a 2006-os Európa-bajnokságra tervezett Széchy Tamás-uszoda mellett, amelynek építése a miniszteri biztos szerint februárban kezdődhet meg.

BAMA

A fővárosi önkormányzat által engedélyezett tíz fa elültetésével - amelyben többek között Darnyi Tamás, Hargitay András, Cseh László, Gyurta Dániel és Kőbán Rita is segédkezett - a MÚSZ jelezni kívánta, hogy a munkálatok nem károsítják majd a szigetet, és kész az uszoda emelése miatt kivágandó fákat pótolni. Az eseményre a családjával érkező kormányfő a szervezők és környezetvédők nézetkülönbségeire utalva hangsúlyozta, hogy a vitákat csak úgy lehet megoldani, ha a felek megfelelő gesztusokat gyakorolnak a másik felé, a MÚSZ pedig ezennel megtette az első lépést.
Görözdi György szerint február végén megkezdődhet a beruházás, így a jövő évi ifjúsági Eb-nek már az új uszoda adhat otthont. Ugyanakkor kiemelte, hogy a létesítménynek a 2006-os felnőtt kontinenstornára kell teljesen elkészülnie. Ruza József, a MÚSZ főtitkára a 2009-es vb-pályázat kapcsán közölte, hogy pénteken a főváros hozzájárulását is elküldték, így a teljes előzetes pályázat megérkezett a nemzetközi szövetséghez (FINA), amely november 18-ra várja a magyar vezetőket a kandidálással kapcsolatos megbeszélésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!