Friss hírek

2004.10.19. 17:59

Elfogadták a Magyar Televízió reorganizációs tervének végleges változatát

A Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány kuratóriumának elnöksége elfogadta a közszolgálati médium reorganizációs tervének végleges változatát

BAMA

 Czeglédi László, a testület elnökének közlése szerint, a döntés részleteiről a televízió  menedzsmentje a nap folyamán közleményt ad ki.
A testület egyik, névtelenséget kérő tagja tájékoztatta a sajtót, hogy a sokadik alkalommal, harmadik változatban tárgyalt  dokumentumot egyebek mellett azzal a feltétellel fogadta el a  kuratóriumi elnökség, hogy a közszolgálati médium működése az  átalakítás után nem lehet költségesebb a jelenleginél.

A reorganizációs tervet - bizonyos átdolgozásokat kérve -  szeptember 23-án hagyta jóvá a közalapítvány kuratóriumi elnöksége,  majd nyolc nappal később a társadalmi delegáltakkal kiegészült  nagykuratórium. 

A terv első változatát szeptember 13-án, a másodikat egy héttel  később kapta meg a kuratóriumi elnökség. 
Korábbi sajtójelentések szerint a reorganizációs terv célja az,  hogy a következő években modern szervezetű és működésű intézménnyé  váljék a Magyar Televízió; a dokumentumban 700 munkatárs  elbocsátásának terve szerepel a jelenleg 1680 belsőst és 700 külsőst  foglalkoztató MTV-nél. 

Emellett a reorganizációs terv tartalmazza a műsorperc-alapú  finanszírozásra való átállást, egy korszerű, a jövő év végéig  felépítendő új székházbeli működésre alkalmas struktúra kialakítását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!