Friss hírek

2004.10.20. 18:21

A kormány támogatja az MNB-törvény módosítását

A kormány támogatja a jegybanktörvény MSZP-SZDSZ-es módosítását, "abból a megfontolásból, hogy ez a kormány nem támogatna olyan módosító indítványt, amely a jegybanknak a kormány alá sorolását tervezné" - közölte a kabinet szerdai budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón László Boglár kormányszóvivő.

BAMA

A módosítás után a Magyar Nemzeti Bank elnöke továbbra is bírná azt a jogosítványát, hogy nagyobb fennhatósággal rendelkezzen  a Monetáris Tanács tagjainak kijelölésében - mondta a szóvivő.
A jegybank elnöke hat tagot, a kormány öt tagot jelölhetne a  testületbe - tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy a törvény módosításának ügyében  konzultálni kell az Európa Központi Bankkal (EKB), László Boglár azt  mondta: a pénzintézettel a parlamenti döntésig kell felvenni a  kapcsolatot.

A pénzügyminiszter tájékoztatta az Európa Központi Bankot a  módosító indítványról. A bank vezetőjének véleménye megérkezik a  parlamenti döntésig - közölte.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz, ha az európai bank kifogásolja a  módosítást, László Boglár azt mondta: "várjuk meg az EKB véleményét".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!