Értékelés

2022.12.05. 14:00

Sosem találod ki, hogy ki a világbajnokság legrosszabb játékosa

A statisztika nem hazudik. Az pedig azt állítja, hogy a világ egyik legjobbjának tartott klasszisa mutatta a legrosszabb teljesítményt.

Herczeg István

A németek hamar búcsúztak

Forrás: CNN

A whoscored.com statisztikái szerint hétfő 16 óráig összesen 659 labdarúgó lépett pályára a katari világbajnokságon. A labdarúgó-statisztikákkal foglalkozó oldal minden főbb bajnokságról elemzéseket, értékeléseket készít, nincs ez máshogy a vb-vel sem. Ezen statisztikák alapján kiderült, hogy a minimum 230 percet játszó futballisták közül a legrosszabb átlagot a német válogatott világklasszis kapusa, Manuel Neuer szerezte, akinek 5,94 az értékelése. 

Minden, ami világbajnokság: kattints és kövesd a híreket!

Összehasonlításképp: a listát Bruno Fernandes vezeti 8,36-os osztályzattal, bár ő csak két mérkőzést játszott végig, míg a második Kylian Mbappé, aki 297 játszott perc után 8,33 osztályzatot érdemelt ki. A top 5-be még Lionel Messi, Casemiro, és a már búcsúzó lengyelek kapusa, Szczesny került be. A világbajnokság megkezdése előtt megnéztük, melyik játékosok lehetnek sztárok a vb után. Az akkori cikkünkben első helyre várt Cody Gakpo jelenleg a 7. legjobb értékkel rendelkező futballista.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!