Labdarúgó-világbajnokság

2022.12.01. 22:48

Marokkó győzelmével csoportelsőként jutott tovább

A Katarba zajló világbajnokság F-csoportjában az újabb győzelmet arató Marokkó végzett az élen.

Kun Attila

Juszef en-Nesziri a 2018-as után ezen a vb-n is betalált

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Mohamed Meszara

F-csoport, 3. forduló
Kanada–Marokkó 1-2 (1-2)
Doha, al-Tumama Stadion, 43102 néző, vezette: Claus (Figueiredo, Martins - brazilok).
Kanada: Borjan – Johnston, Vitória, Miller – Davies, Osorio (Laryea, 66.), Kaye (Hutchinson, 60.), Adekugbe (Koné, 60.) – Larin (David, 61.), Hoilett (Wotherspoon, 76.), Buchanan. Szövetségi kapitány: John Herdman.
Marokkó: Bunu – Hakimi (Dzsabran, 85.), Agerd, Szaissz, Mazraui – Unahi (el-Jamik, 76.), Amrabat, Szabiri (Amallah, 66.) – Zijes (Hamdallah, 76.), en-Nesziri, Bufal (Abuhlal, 65.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi.
Gólszerző: Agerd (41. – öngól), ill. Zijes (4.), en-Nesziri (23.).

Minden, ami világbajnokság: kattints és kövesd a híreket!

A marokkóiak azzal a tudattal léphettek pályára, hogy egy döntetlen esetén biztosan továbbjutnak a már kieső Kanada ellen, de nem bízták a véletlenre a dolgot: a 4. percben Borjan, a kanadaiak kapusa óriásit hibázva nemes egyszerűséggel Zijes elé passzolt, aki 25 méterről az üres kapuba emelt (0-1). A 15. percben nem sokon múlott a kanadaiak egyenlítése, de Larin beadásáról éppen csak lemaradt Buchanan. A 23. percben kétgólosra nőtt Marokkó előnye: Hakimi remek labdával ugratta ki a jobb oldalon en-Neszirit, aki a rövid sarokba lőtt (0-2). Kanada nem adta fel, a 41. percben Adekube cselezte ki remekül védőjét a bal oldalon, majd élesen, laposan tette közére a labdát, amely megpattant Agerd lábán, és Bono mellett utat talált a kapuba. Ez volt a katari torna 100. gólja (1-2)! Az első félidő ráadásában en-Nesziri lőtt még egy gólt, de a VAR érvénytelenítette azt. 

A fordulás után sokáig nem alakult ki komoly helyzet, a 72. percben viszont Kanada centikre került az egyenlítéstől: Hoilett szöglete után Hutchinson lécet eltaláló fejese a gólvonalra pattant, nem pedig azon túlra. A hátralévő időben magabiztosan őrizte előnyét a marokkói csapat, míg Kanada története első vb-pontjáért támadott, de több gól nem született – a marokkóiak csoportelsőként jutottak be a legjobb 16 közé.

A csoport másik mérkőzésén: Horvátország–Belgium 0-0

A csoport végeredménye: 1. Marokkó 7 pont, 2. Horvátország 5, 3. Belgium 4, 4. Kanada 0.

Továbbjutott: Marokkó és Horvátország.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!