Labdarúgó-világbajnokság

2022.12.19. 21:16

Marciniak felnőtt Messi és Mbappé szintjére

A Kicker hasábjain értékelte a vasárnapi vb-döntőn bíráskodó Szymon Marciniak teljesítményét a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) játékvezető-képzésért felelős szakembere. Wagner szerint a lengyel játékvezető fel tudott nőni Lionel Messi és Kylian Mbappé teljesítményéhez.

A lengyel Szymon Marciniak vezette a döntőt

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Friedemann Vogel

„Rendkívül magas szintű játékvezetői teljesítményt láthattunk, amely minden tekintetben méltó volt egy ennyire drámai döntőhöz. Marciniak kiválóan kezelte a játékosokat – minden egyes mozdulata tekintélyt sugárzott, de nem viselkedett diktátorként” – értékelte a lengyel játékvezető tevékenykedését Lutz Wagner, aki szerint Marciniak minden fontos szituációban helyesen döntött.

„Dembélé hátulról támadta Di Maríát, aki már lendületben volt a labdával. Ilyenkor már a legkisebb kontakt is képes kibillenteni a játékost az egyensúlyából. Ki kell mondani: Dembélé nem játszott okosan, így nem hivatkozhat a körülményekre” – magyarázta meg a mérkőzés legvitatottabb döntését a német játékvezető-képzésben dolgozó Wagner.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!