Labdarúgó-világbajnokság

2022.12.04. 18:14

Francia öröm a vb-n, Giroud rekorder lett a lengyelek elleni meccsen +fotók

A francia válogatott érvényesítette a papírformát Lengyelország ellen és bejutott a negyeddöntőbe a katari labdarúgó-világbajnokságon.

V. T.

A francia Kylian Mbappe (j) és csapattársa, Olivier Giroud ünnepel

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Friedemann Vogel

A 44. percben Mbappé adott remek labdát Olivier Giroud-nak, a Milan centere pedig élt a lehetőséggel (1-0). Giroud ezzel a válogatott gólrekordere lett, 52 találattal. A 74. percben Dembelé passza után Mbappé bombázott a rövid felsőbe (2-0). A PSG klasszisa a 91. percben is betalált (3-0) és noha Lewandowski a lefújás előtt büntetőből szépített (3-1), de ennek már nem volt jelentősége.

A franciák az elődöntőbe jutásért az esti Anglia – Szenegál találkozó továbbjutójával játszanak majd, szombaton 20 órától. 

Labdarúgó-világbajnokság, nyolcaddöntő
Franciaország – Lengyelország 3-1 (1-0)
Doha, al-Tumama Stadion. Vezette: Valenzuela (venezuelai)
Franciaország: Lloris – Koundé (Disasi, 90+2.), Varane, Upamecano, Théo Hernandez – Tchouaméni (Y. Fofana, 66.), Rabiot – O. Dembélé (Coman, 76.), Griezmann, Mbappé – Giroud (Thuram, 76.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Lengyelország: Szczesny – Cash, Glik, Kiwior (Bednarek, 87.), Bereszynski – Krychowiak (Bielik, 71.) – Kaminski (Zalewski, 71.), Zielinski, D. Szymanski (Milik, 64.), Frankowski (Grosicki, 87.) – Lewandowski. Szövetségi kapitány: Czeslaw Michniewicz
Gólszerzők: Giroud (44.), Mbappé (74., 90+1.), ill. Lewandowski (90+9., – 11-esből) 

Minden, ami világbajnokság: kattints és kövesd a híreket!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!