Labdarúgó-világbajnokság

2022.12.13. 19:24

Elmarad a nyilvános közvetítés

Négy holland nagyváros egyikében sem közvetítik nyilvánosan a katari labdarúgó-világbajnokság szerdai Franciaország–Marokkó mérkőzését, mert az afrikai válogatott korábbi győzelmeit követően zavargások törtek ki.

Hollandiában tartanak a marokkói szurkolóktól

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Christophe Petit Tesson

Amszterdam a közbiztonságra hivatkozva nem engedélyezte a mérkőzés nyilvános kivetítését.

„A békés szurkolók sincsenek biztonságban a randalírozóktól” – magyarázta a döntést Femke Halsema polgármester. Az amszterdami rendőrség várhatóan kockázatos területnek nyilvánítja a város több részét, ez pedig felhatalmazza a hatóságokat, hogy feltartóztassák és megmotozzák a járókelőket.

A hágai önkormányzat szóvivője szerint a bajkeverők a békés szurkolói tömeget használják fedezékként, a túlzsúfolt területeken nehéz őket szétválasztani. A város azon területein, ahol a korábbi zavargások kitörtek, szigorított ellenőrzéseket tart a rendőrség.

Utrecht és Rotterdam vezetése már korábban, a zavargások kitörése előtt döntött arról, hogy nem engedélyezi a vb-elődöntő nyilvános vetítését.

Múlt szombaton több tucatnyi embert vettek őrizetbe a rendbontásba torkolló ünneplés során, miután Marokkó legyőzte Portugáliát a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében, ezzel az első afrikai ország lett, amely bejutott a világbajnokság elődöntőjébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!