Labdarúgó-világbajnokság

2022.12.20. 21:22

A világbajnoki cím nem ér első helyet a világranglistán

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA kiadta legújabb világranglistáját, amelyet nem a friss világbajnok Argentína vezet.

A vb-n lebőgtek, de így is megtartották első helyüket a brazilok

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Georgi Licovski

A legfrissebb világranglista összeállítása szempontjából nem a katari torna végeredménye a mérvadó, hanem a korábban kiharcolt és a világbajnokságon elért győzelmek és döntetlenek után járó pontok, de egy tizenegyespárbajban kicsikart győzelem nem ér annyit, mintha a rendes játékidőben dőlt volna el a mérkőzés.

A torna nagy vesztesei ebből a szempontból a belgák, akik a második helyről a negyedikre süllyedtek. Az argentinok a vb előtt a harmadik helyen álltak, a franciák előtt, akiket megelőztek. Az angolok megőrizték az ötödik helyüket, de az olaszok helyére a hollandok ugrottak, és pontokban is sokat ért ez a világbajnokság a horvátoknak.

A legfrissebb világranglista élcsoportja: 1. Brazília, 2. Argentína, 3. Franciaország, 4. Belgium, 5. Anglia, 6. Hollandia, 7. Horvátország.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!