Ezotéria

2010.03.19. 09:57

Bruce Willis: az örök gyerek

Volt már humoros zsaru, rettenthetetlen akcióhős, vadnyugati macsó, lelketlen gyilkos és érzelgő hősszerelmes. Mindegy, milyen szerepet bíznak rá, a neve garancia arra, hogy nem fogunk unatkozni a filmvászon előtt, a gázsija pedig tehetségének köszönhetően az egekbe emelkedett.

astronet.hu

Bruce Willis egy amerikai katona első gyermekeként, 1955. március 19-én, a Halak jegyében látta meg a napvilágot. A család 2 év után tért vissza az Egyesült Államokba, már a kis Bruce-szal. Fiatalkori éveit "rettenetes" problémája, dadogása határozta meg. Annyira zavarta beszédhibája, hogy elkezdett színészkedni, abban bízván, hogy megszabadul gátlásosságától és így dadogásától is. Nem is választott rosszul!

Pincérből filmszínész

Azonban Bruce sem úgy kezdte, hogy besétált a legnagyobb hollywood-i stúdióba, és a producerek azonnal ráosztották álmai főszerepét. Eleinte ajtónálló, majd pincér és csapos volt, hogy legyen miből kifizetnie az albérletét. Egy new york-i bárban látta meg egy filmes, aki jelentéktelen csapos szerepre keresett valakit. Megtetszett neki a jó kiállású fiú, így megkapta élete első filmszerepét.

Ezt rögtön követte A simlis és a szende (Moonlighting) című sorozat, amely általános ismertséget hozott az induló színésznek. A nagy áttörést a Drágán add az életed (Die hard) című mozi jelentette, amely olyan siker lett, hogy még két rész követte. Ezzel a filmmel elkezdődött a megingathatatlan, kemény zsaru "mítosza", amely máig elkíséri.

Demi és Bruce

Minden látszat ellenére azonban neki is van szíve, saját bevallása szerint érzelmes típus, amit csak közeli barátai tudnak róla, és persze családja. Bruce magánélete is változatos, mint a legtöbb hollywood-i sztáré. 1987-ben megismerkedett Demi Moore-ral, akit hamarosan feleségül is vett, három gyermekük született. Azonban házasságuk Bruce kicsapongó élete miatt zátonyra futott, így 98-ban elváltak. Azóta ex-barátnői száma csak nő és nő. 

Ám Hollywood és a világ így is imádja, gunyoros fizimiskájával és simlis mosolyával. Pályafutása során számos díjjal jutalmazták. (Emmy-díj, American Cinematheque Award, Blockbuster Entertainment Award, Arany Málna-díj.)

Hiába lett világsztár, Bruce megőrizte szerénységét és egészséges öniróniával szemléli sikereit. Teljesen átlagos, hétköznapi fickónak tartja magát, akinek egyszerűen piszok mázlija volt. Jövőről alkotott elképzelését mára így tudná összegezni:

"Minél idősebb vagyok, annál inkább a jelenre koncentrálok. Nem terhelem magam a múlttal, nem aggódom a jövő miatt. Még az sem érdekel, holnap mi lesz."

Kapcsolódó anyagok

  • Halak (február 20. - március 20.)

  • Halak - sport

  • Halak - párhoroszkóp

  • Halak - csábítás

  • Halak - erogén zóna
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!