Ezotéria

2010.01.04. 08:00

Fahoroszkóp: álmodozó fűz, csaló dió

Ez a fajta zodiákus tömör, mégis átfogó jellemzést ad. A fahoroszkóp időpontjai eltérnek a megszokottól. Nincs szigorú rendszere: az egyes fajegyek 8-10 naponként változnak. A napfordulók kiemelt fontosságúak.

BAMA

Tölgy III. 21. (a tavaszi napforduló)

Legjellemzőbb tulajdonsága: az erő. Mindent egyedül akar megoldani, vészhelyzetben sem fogad el segítséget. Határozottságával uralja környezetét. Nehezen alkalmazkodik, túl konzervatív, nem tudja beleélni magát mások gondolatvilágába. Terveit valóra váltja.
A szerelem központi az életében. Amíg nem találja meg az igazit, szenvedélyesen váltogatja kedveseit. Ha rálel arra, akit keresett, lehiggad.

Mogyoró III. 22-31. és IX. 24. - X. 3.

Legjellemzőbb tulajdonsága: a titokzatosság. Nem sokat árul el magáról, és mások titkait is őrzi. Gyorsan vág az esze, és vészhelyzetben kitűnő ötletei támadnak. Ha önérzetében megsértik, megtorolja.
Párkapcsolatban mágikus erővel hat áldozatára. A végletek embere, hol jégcsap, hol száz fokos lázban ég. Társára is átragad a hangulata. Szerelemben irányító típus.  Mágikus erővel hat társára.

Berkenye IV. 1-10. és X. 4-13.

Legjellemzőbb tulajdonsága: az alkalmazkodás. Mindenre azonnal reagál. Érzékenysége művészi adottságokban is megnyilvánul. Megbízható, de nehezen éri el céljait, mert elvész a hétköznapok apró ügyeiben, illetve mások kívánságának teljesítésében.
Párkapcsolatban magasra teszi a mércét. Ha nem sikerül megtalálnia a tökéletes társat, akkor két partner között osztja meg a szívét, és ők ketten jelentik számára az „igazit”. Ha szakít, az egy életre szól.

Juhar IV. 11-20. és X. 14-23.

Legjellemzőbb tulajdonsága: az ész irányítja. Éles logikával közelít mindenhez. Könnyen teremt kapcsolatot, nagyszerűen tud emberek között közvetíteni. Imád szervezni. Saját életét is szigorú rendszabályok közé szorítja. Minden perce be van osztva. Igazi menedzsertípus.
Párkapcsolatban nehezen meghódítható, számára a szingli életmód vonzó. Úgy érzi, hogy a boldogulásában akadályozná a család. Ha valakinek sikerül meghódítania, nem fog mellette unatkozni.

Dió IV. 21-30. és X. 24- XI. 11.

Legjellemzőbb tulajdonsága: az álmodozás. Kalandra vágyik. Nehezen fogadja el az élet realitásait. Saját erényeit felnagyítja, az eseményeket kiszínezi, mert a valóságot nem találja elég vonzónak. Filozofikus alkat, az elméletek érdeklik.
Nem hűséges: maga sem tudja, mit szeretne. Mindig valami mást. Nehéz alkalmazkodni hozzá, szeszélyes. 

Nyárfa V. 1-14., VIII. 5-13. és II. 4-8.

Legjellemzőbb tulajdonsága: a bizalmatlanság. Mindenben és mindenkiben előbb a rosszat veszi észre. Pesszimista, fél a jövőtől. Kerüli a durva helyzeteket, az egészséges versenyt. Magányos, mert érzelmeit, gondolatait nem szívesen osztja meg másokkal.
Szerelemben fél elkötelezni magát, de akinek igent mond, attól sírig tartó hűséget vár. Önfeláldozó, szinte mártír, mindig magasak az elvárásai és szomorú, hogy senki nem tud megfelelni igényeinek.

Datolya II. 9-18. és VIII. 14-23.

Legjellemzőbb tulajdonsága: a jókedv és a tettrekészség. Szótárából hiányzik a nem tudom és a nem lehet. Optimizmusa átragad környezetére. Előbb cselekszik, azután gondolkodik. Élvezi, ha ő van a középpontban. Hiúságán keresztül befolyásolható.
Szenvedélyes, jó szerető. Könnyen csábul, de akit nagyon szeret, ahhoz hű marad.

Erdei fenyő II. 19-29. és VIII. 24- IX. 2.

Legjellemzőbb tulajdonsága: az elegancia.  Elszánt, nagyszerűen tudja összpontosítani erejét, tudását és vonzerejét egy cél elérése érdekében. Csak harmonikus környezetben tud dolgozni, zavarja a rendetlenség, a tudatlanság.
Párkapcsolatban kezdetben örül, ha irányítják, de ha biztonságban érzi magát, átveszi az uralmat. Kritikus megjegyzései és rendmániája miatt kevesen tudnak egy életen át kitartani mellette.

Fűz III. 1-10. és IX. 3-12.

Legjellemzőbb tulajdonsága: az álmodozás. Romantikus, művészi adottságú. Szereti a természetet, irtózik a várostól, a rendetlenségtől. Megérzései erősek, könnyen ráhangolódik az emberek érzéseire, és kérés nélkül teljesíti kívánságaikat. Gyakran kihasználják.
Szerelemben odaadó és érzéki. Könnyen sértődik, hamar békül. Számára fontos, hogy akit szeret, az állandóan mellette legyen.

Hárs III. 11-20. és IX.13-22.

Legjellemzőbb tulajdonsága: a bizonytalanság. Mintha két én lakozna benne: hol vakmerő, hol gyáva, hol garasoskodó, máskor két kézzel szórja a pénzt. Nincs tisztában önmagával, alkalmazkodik a világhoz, tetteiért felelősséget nem vállal. A kellemetlen helyzetekből menekül.
Odaadó és hűséges, ha a társa biztosítja a nyugalmat számára.

Olajfa IX. 23. (az őszi napforduló)

Legjellemzőbb tulajdonsága: a nemeslelkűség. Társasági lény. Derűs, igazságos, jó vezető, akinek a belső értékek mindig többet jelentenek a külső csillogásnál.
Párkapcsolatban önzetlen és segítőkész. Társára nem erőlteti akaratát, szeretetével eléri, amit akar. A házasságot biztonságos menedéknek tartja, ahová vissza lehet vonulni.

Gesztenye V. 15-24. és XI. 12-21.

Legjellemzőbb tulajdonsága: mindenkivel szembeszáll vélt vagy valós igazáért. Don Quijote alkat. Gyakran sodorja magát kellemetlen helyzetbe, mert makacsul ragaszkodik a véleményéhez, és ugyanilyen elszántsággal száll szembe minden igazságtalansággal szemben.
Nehezen tudja kimutatni az érzéseit. Mintha szégyellné a szerelmét. Szemérmes. Sok gyengédséggel ki lehet bontani őt ebből a védekező páncélból, és akkor csodálatos, érzéki szerető. 

Kőris V. 25- VI. 3. és XI. 22-XII. l.

Legjellemzőbb tulajdonsága: a becsvágy. Jó megérzései segítik, hogy kitűnhessen társai közül. Boldog, ha elismerik a tehetségét, ha felnéznek rá. Céljaiért keményen küzd, s bár becstelenségre sosem szánná rá magát, nincs tekintettel senkire.
Párkapcsolatban szigorú elvek szerint él, saját törvényeit csak neki szabad áthágni, társának nem. Megjelenésével könnyen hódít.

Gyertyán VI. 4-13. és XII. 2-11.

Legjellemzőbb tulajdonsága: idealista. Intelligens, jó megjelenésű, kellemes társaság. Művészi érzéke és harmóniára törekvése már gyermekkorában szembeötlő. Nehezen dönt, bizonytalan, gyanakvó.
Szereti a flörtöt, de ha elkötelezte magát, hűséges. Csak munkája csábítja el a hitvese mellől.

Füge VI. 14-23. és XII. 12-21.

Legjellemzőbb tulajdonsága: elragadó. Könnyen teremt kapcsolatot, elvárja, hogy figyeljenek rá. Őszinte és alkalmazkodó. Jó szervező, gyakorlatias.
Olyan partnerre vágyik, akire felnézhet, aki mellett nem kell unatkoznia, s aki biztonságot nyújt.

Nyír VI. 24. (a nyári napforduló)

Legjellemzőbb tulajdonsága: a megbízhatóság. Könnyen alkalmazkodik. Hamar átlátja helyzetét, és mivel jó szervező, könnyen végére jut a dolgoknak. Gyors észjárása és munkabírása révén nagyszerű eredményeket ér el az életben.
Szerelemben első helyen az érzelmek állnak nála. Érdekből képtelen kötődni. Egyéni érdekeit képes háttérbe szorítani a közös célokért.  

Bükk XII. 22. (a téli napforduló)

Legjellemzőbb tulajdonsága: gyakorlatias. Mindig megtalálja a legjobb megoldást, elvek helyett a gyakorlati megvalósítás izgatja. Takarékos, precíz és következetes. Megbízható munkaerő, őszinte jó barát.
Visszahúzódó, nem tüzes szerető. Mintha szégyellné az érzéseit. A szerelmi életét is egyfajta racionalitás hatja át.

Alma VI. 25-VII. 4. és XII. 23- I.

Legjellemzőbb tulajdonsága: érzékiség. Kedves és figyelmes, szívélyes. Szívesen tanul. Az elméletek embere, gyakorlati érzéke szinte egyáltalán nincs. Imádja a társaságot, élvezi az élet örömeit.
Érzéki és lenyűgöző. Megbabonázza a másik nemet. A vad erotika tölti ki napjait. Mestere a vigasztalásnak is. Számára a szerelem gyógyír az élet minden bajára.

Fenyő VII. 5-14. és  VII. 2-11.

Legjellemzőbb tulajdonsága: beleérző képesség. Környezete kiismerhetetlennek tartja, ám sokat tud mindenről és mindenkiről. Megérzései vezetik, mindig csalhatatlanul. Rendkívül intelligens, szereti elemezni, értékelni a dolgokat, az embereket.
Szerelemben ugyancsak az ösztöneié az uralkodó szerep. Izgalmas partner, aki mindig valami meglepetéssel szolgál. Hosszú távra maga mellé láncolja társát.

Szil VII. 15-25. és 12-24.

Legjellemzőbb tulajdonsága: igazságszeretete. Ami a szívén az a száján. Kíméletlenül őszinte, amivel sok haragost gyűjt magának, de úgy véli: inkább haragudjanak rá, mint hogy az igazság csorbát szenvedjen. Erkölcsi elismerésre, nem anyagiakra vágyik. Mivel minden szempontra tekintettel akar lenni, nehezen jut egyről a kettőre.
Szerelemben az őszinteség híve. Párjától hűséget vár, cserébe bármire képes.

Ciprus VII. 26. - VIII. 4. és I.25 -II. 3.

Legjellemzőbb tulajdonsága: a derű és az optimizmus. Rendkívüli érzéke van a lélek dolgaihoz, imádja a természetet, szívesen vonul el a világtól, hogy élvezhesse a madarak dalát, a szél zúgását. Ez nem jelenti azt, hogy egyedül él. Általában olyan barátai vannak, akik tiszteletben tartják különc viselkedését.
Szerelemben a természetesség az elsőrendű szempont számára. Olyan társat keres, akinek azonos az érdeklődési köre, akivel elvonulhat a világtól.

Híres Kosok >>>

Gyógyító horoszkóp a 13. hétre >>>

Számítsd ki a horoszkópod vészpontjait >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!