Ezotéria

2009.09.11. 12:00

Karmikus vonzódások

Zsófi mit sem sejtve beszélgetett főnökével új munkahelyén az első munkanapon, amikor beviharzott Áron. A magas, barna, jóképű férfi azonnal lenyűgözte a lányt, ám Áron szavaiból néhány mondat után kiderült, hogy nős.

L. Zs.

Zsófi számára a foglalt pasik mindig tabunak számítottak, így azonnal le is mondott arról, hogy bármi legyen köztük. De a hirtelen, mágneses erővel feltámadó vonzalom nem volt tekintettel a racionális megfontolásokra. És akármilyen hihetetlennek tűnt a számára, de Áron átható pillantása, viselkedése azt súgta neki, hogy a vonzalom kölcsönös…

Zsófi aznap kavargó érzésekkel indult haza. Barátnőivel azonnal megosztotta, hogy első nap beleszeretett az egyik kollégájába, akivel persze úgysem lesz semmi, hiszen nős. Ráadásul soha nem hitt abban, hogy létezik szerelem első látásra. Tulajdonképpen maga sem tudta, hogy mi az, amit érez: csak abban volt biztos, hogy nem mindennapi vonzalom ébredt benne valaki iránt, akiről tulajdonképpen semmit nem tud.

Másnap is vibrált közöttük a levegő, harmadnap pedig a sors arra is alkalmat kínált, hogy egy közös terepmunka után magától értetődően megbeszéljék, mit váltottak ki egymásból. Kiderült, hogy Áron ugyanazt a még soha nem tapasztalt „kattanást” élte át, amit a lány, és mindketten úgy érezték, mintha ezer éve ismernék egymást. Hiába szólt minden észérv a kapcsolatuk ellen – hiszen Zsófinak esze ágában sem volt nős férfival viszonyt kezdeni, és Áron is azt mondta, nem érti, mi történik, hiszen tulajdonképpen nem rossz a házassága. Mindennek ellenére olyan természetességgel jöttek össze, ahogy a kés siklik a puha vajban. Az irodában persze őrizték a látszatot, hogy csak kollégák, de néhány nap múlva az egyik munkatársuk megkérdezte: „Ti ismeritek egymást korábbról? Úgy beszélgettek, mint akik húsz éve ismerősök.”

Még nem tudni, meddig folytatódik és hogyan alakul a kapcsolatuk, de az bizonyos, hogy karmikus kötelékről van szó, és már nem először találkoztak életeik során. Nyilván feladatuk van azzal, hogy újra keresztezték egymás útját, de hogy mi ez a feladat, és hogyan sikerül megoldaniuk, azt még rejti a jövő.

A karma napjaink talán legnépszerűbb és legtitokzatosabb szava. Egyre többen használják, miközben nincsenek tisztában a jelentésével. Szanszkrit eredetű szó, tanítást, tapasztalást jelent, amely fejlődésünket szolgálja, és azokra a feladatokra utal, amelyeket el kell végeznünk. A karmikus feladatok pedig általában emberi kapcsolatainkkal függnek össze: nincs az életünkben olyan lelkünket mélyebben megérintő találkozás, amelynek ne lenne valamilyen fontos célja.

Mindenki megtapasztalta már, hogy bizonyos emberekkel könnyen egy hullámhosszra kerül, míg másokkal nehezen tud feloldódni és távolságtartó. Ezekre a furcsa érzésekre a reinkarnáció elmélete ad magyarázatot. A buddhisták szerint az élet örök és elpusztíthatatlan, a lélek pedig halhatatlan. Vagyis a lélek a test halála után újraszületik, és életről életre vándorolva hol női, hol férfi testben él meg különböző sorsokat. Az előző életeinkben létrejött kapcsolataink pedig jelen életünkben is találkozásokat hozhatnak létre. A jelenünk elmúlt életeink eredménye, és a következő születésünk előkészítése. Ez a körforgás biztosítja, hogy korábbi hibáinkon javítsunk, hogy egyre csiszolgassuk és tökéletesítsük önmagunkat.

A szerelem a karmában is fontos helyet foglal el. Ha például valaki első pillantásra szerelmes lesz, akkor valószínűleg arról van szó, hogy egy régi, előző életekre visszanyúló, be nem teljesült kapcsolat folytatódik a jelenben. Ezekre a találkozásokra jellemző, hogy látszólag semmilyen előzményük nincs, mégis gyorsan alakul ki az összetartozás érzése, amely nagyon erős. Ha két ember egykor sokat jelentett egymásnak, következő inkarnációjukban újra találkoznak, és öntudatlanul is felismerik a másikat. Ilyenkor elég egy pillantás, egy hanghordozás, egy mosoly, és bekattannak a régi emlékek. Ismeretlenül is ismerősnek érzik a másikat, és bármennyi észérv szól ellene, bármennyire küzdenek is, nem tudják kivonni magukat a kapcsolat hatása alól. Biztosak lehetnek benne, hogy ismét dolgunk van egymással. Vagy az, hogy eddig be nem teljesült kapcsolatukat most megéljék, learassák korábbi munkájuk gyümölcsét, vagy az, hogy félbehagyott ügyeiket rendezzék, lezáratlan problémáikat végre megoldják, és jóvátegyék, ha korábban bántották egymást. 
Tanulnunk kell, tetszik vagy sem. Ha nem hozzuk helyre korábban vétett hibáinkat, újra és újra szembe kell néznünk velük.

További érdekes cikkeket, olvasnivalót, játékot és ajánlót a Kiskegyed Horoszkóp Magazinban találsz. Keresd az újságárusoknál!  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!