Ezotéria

2009.03.29. 06:35

Indigógyerekek, az üzenethozók

Közelmúltban készült felmérések szerint megnőtt a különleges képességű gyerekek száma, akik eredendő bölcsességgel jöttek a világra.

Léhner Zsuzsa

Igaz, eddig is minden szülő azt gondolta, az ő gyermeke okosabb az átlagnál, ez azonban egyre kevésbé írható az elfogultság számlájára. Legalábbis, ha a korábbi átlagszinthez viszonyítunk. A megfigyelések alátámasztották, hogy a mai gyerekek zöme intelligensebb a korábbiaknál: a szakemberek szerint az IQ - adatok az elmúlt ötven évben megdöbbentő növekedést mutatnak. Az indigónemzedék tagjai sorában számos kiemelkedő tehetséget találunk, sok közülük kész filozófus, vagy veleszületett gyógyító illetve művészi képességekkel rendelkezik.

Miért indigó?

Léteznek intuitív „auralátók”, akik különféle színekben látják az embereket körülvevő energiamezőt. Az ő beszámolóik szerint a napjainkban születő, különleges képességű gyerekek aurája indigókék színű.

A legfontosabb jellemzők

Az indigógyerekek legáltalánosabb magatartási szokásai az alábbiakban foglalhatók össze:

1. „Fensőbbségi” tudattal jönnek a világra, és gyakran eszerint is viselkednek.
2. Nincs önbizalom-problémájuk, nem félénkek.
3. Nehezen fogadják el a tekintélyelvűséget (elvárják a magyarázatot és a választási lehetőséget).
4. Nem tesznek meg bizonyos dolgokat, pl. nem szeretnek sorban állni.
5. Csalódást okoz nekik az olyan rendszer, amely rutinból működik és nem követeli meg a kreativitást.
6. Ha nincs körülöttük hozzájuk hasonló, gyakran magukba zárkóznak, és úgy érzik, senki sem érti meg őket.
7. Gyakran más megoldásokat találnak bizonyos dolgokra, mint iskolatársaik vagy szüleik.
8. Tapasztalati úton tanulnak, ellenállnak a száraz magolásnak. Rosszul tűrik az iskolai korlátokat.
9. Sok a fölös energiájuk, gyakran hiperaktívak. Nem tudnak nyugton ülni, amíg nem köti le valami a figyelmüket.
10. Érzékenyek és rendkívül együttérzők.

Üzenethozók

Dr. Robert Gerard író felismerte, hogy hétéves kislánya is indigókék, de ez számára nem problémát, hanem örömöt jelentett. Szerinte az ilyen gyerekek őszinték, szeretetreméltóak és bölcsek. Azért érkeztek a Földre, hogy új igazságokra vezessenek rá minket és olyan üzeneteket adnak át, amelyek meghaladják jelenlegi tudásunkat. Egyes vélemények szerint korszakváltó küldetéssel jöttek közénk. Az ő feladatuk lesz, hogy orvosolják önpusztító fogyasztói társadalmunk problémáit, közülük kerülnek majd ki a jövő béketeremtő politikusai és a természet egyensúlyát helyreállító tudósok.

Segítsük őket

Ezek a sajátos gyermekek sajátos nevelést igényelnek. Nem szabad őket elnyomni, mert ez csökkenti kreativitásukat, és védekező vagy lázadó magatartást vált ki belőlük. Kerüljük a parancsosztogatást, ne üssük, ne szidjuk őket. Természetesen az ilyen gyerekeknek is szükségük van korlátokra és irányelvekre, de ha kérünk vagy elvárunk tőlük valamit, adjunk magyarázatot. Mindig tartsuk meg a szavunkat és minden helyzetet megfelelő időben rendezzünk. Még a fegyelmezés is legyen szeretetteljes, a büntetés náluk nem használ. Fontos számukra a pozitív értékelés. A választás lehetősége alapvető igényük, ez szabadságot ad nekik, és a döntések meghozatala során tovább fejlődik felelősségérzetük. Az indigógyerekeket nevelő szülők így teszik lehetővé, hogy különleges feladattal érkezett csemetéik kibontakoztathassák csodálatos képességeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!