Ezotéria

2009.03.24. 07:31

A Mars a horoszkópházakban

Horoszkópunkban a Mars képviseli az akaratot, az erőt, a férfi-energiákat, az ösztönt, a vágyat, a szenvedélyt, a kezdeményezést, az aktivitást. Harmonikus hatásaiban elszántságot, óriási akaratot és lendületet biztosít, kedvező adottságokat nyújt a vezetéshez. Diszharmonikus állás esetén indulatokat, erőszakot szül, nem tűri a korlátozást. Nézzük, mely életterületen miképp fejti ki hatását!

L. Zs.

I. ház

A szülött erős akaratú és férfias, kitűzött célját mindenáron el akarja érni. Gyors és tettre kész, néha forrófejű. Nem tűri, hogy korlátozzák, független egyéniség, szereti, ha mindenben az első. Harmonikus állásnál nagy életerő, jó egészség jellemzi az illetőt. Hatalmas önbizalommal rendelkezik, tele van akarattal és lendülettel. Bátran és egyenesen tör célja felé. Diszharmonikus fényszögeknél vakmerő, erőszakos egyéniség, akaratos, nincs tekintettel másokra. Hirtelensége miatt balesetveszély fenyegeti.

2. ház

Ha itt áll a Mars, a szülött energikusan próbál pénzt szerezni, ám csak nagy nehézségek árán tudja vagyonát gyarapítani. Egyszer fent van, másszor lent. Az üzleti élet kedvére való, hajlamos kockázatot vállalni. Még harmonikus állásra is igaz, hogy anyagi sikereket csak szívós munkával tud elérni, ám minden anyagi kudarc után képes újrakezdeni, soha nem törik le. Diszharmonikus fényszögeknél nehezen vagy erőszakosan keresi a pénzt, viszont könnyen szórja, pazarló. Akármennyit keres, sohasem elégedett.

3. ház

Gyakorlatiasság jellemzi az illetőt. Környezetében ingerlékeny és lobbanékony, sokszor elsieti a dolgokat. Ez a házpozíció fiútestvér lehetőségét mutatja. Pozitív fényszögek mozgékony, ügyes, talpraesett személyt jeleznek, akinek jó logikai és értelmi képességei vannak. Gyakori utazások jellemzőek, melyek során az illető jól érzi magát. Negatív fényszögek kritizáló, indulatos természetet jeleznek. A gyors észjárás itt is jellemző, ám az illető türelmetlensége és ingerültsége miatt nem képes racionálisan cselekedni. A közlekedés és rövidebb utazások során gyakran éri baj.

IV. ház

A szülött az otthonában nem tűri az ellentmondást, gyakran keveredik vitába a családjával. Állandóan tevékenykedik valamit a ház körül. Ez az állás jelezheti az apa fizikai munkás voltát is. Veszélyre, erőszakra utalhat a családban. Harmonikus fényszögek jó egészséget és szeretetteljes otthont, ingatlannal és földdel kapcsolatos tehetséget, egészséges és szép öregkort jeleznek. Diszharmonikus állás az otthonban bekövetkező szerencsétlenség lehetőségét mutatja, az apával konfliktust, a családban örökös vitákat, veszekedéseket, nehéz öregkort jelez.

5. ház

Ebben a házban a Mars jól érzi magát, szenvedélyes kapcsolatokat hozhat. A szülött vonzódik a sporthoz, és van is hozzá tehetsége. Kedveli a szerencsejátékokat, szeret szórakozni. A gyermekekkel jó kapcsolatot tud kialakítani, tehetséges tanító válhat belőle. Harmonikus állás jó vezetői képességeket, határozott fellépésű, kezdeményező egyéniséget mutat. Az illetőnek eseménydús a szerelmi élete. Feszült fényszögek sikertelenséget jeleznek a szerelmi életben, valamint veszteségeket a szerencsejátékban.

6. ház

A szülött fáradhatatlan munkaerő, kimeríthetetlen energiával dolgozik, soha nem mulasztja el a kötelességét. Ez az állás nagy immunitást jelez a betegségekkel szemben. Harmonikus fényszögek erős szervezetre utalnak, emiatt az illető ritkán beteg. Szorgalmát, teljesítményét, ambícióját értékelik a munkahelyén. Diszharmonikus állás arra utal, hogy a fokozott stressz és a túlzásba vitt munka betegségeket okoz. Állandó problémái vannak a munkahelyén, konfliktusokba keveredik a vezetéssel.

VII. ház

A szülöttet nagy vállalkozói kedv jellemzi, hatalmas akarattal veti magát tervei megvalósításába. Fontos odafigyelni arra, hogy a külvilágban találkozhat az erőszakkal. Partnerkapcsolataiban dominanciára törekszik, hajlamos a vitatkozásra. Harmonikus állás korai, szerencsés házasságot és a nyilvános szereplés lehetőségét mutatja. Feszült fényszögek elhamarkodott, konfliktusokkal teli házasságot, nyílt ellenségeket, elveszített pereket jelölnek.

8. ház

A szülött kedveli a kutatómunkát vagy a pénzügyeket. Roppant intuitív alkat, a szex irányító szerepet játszik az életében. Ebben a házban a Mars gyakran életveszélyes helyzeteket hoz. A szülött vonzódik a halálhoz, félelem nélkül megy bele életveszélyes szituációkba. Harmonikus állásnál megmenekül a veszélyes helyzetekből, peres ügyekben mellé áll a szerencse, örökségben részesülhet. Feszült fényszögek életveszélyes helyzeteket, öngyilkosságot, veszteségeket, műtéteket jelezhetnek.

9. ház

Ezen a területen nagyon erős az önérvényesítés, a szereplés vágya. A szülött szeret másokat irányítani, kioktatni, prédikálni nekik. Tehetsége lehet a politikához, akarata hittel és meggyőződéssel telítődik. Kalandvágyó egyéniség, aki sokat utazik. Pozitív fényszögek tevékeny, megbízható személyiséget mutatnak, aki hisz abban, amit csinál. Előnyös számára a jogi és a politikai pálya. Negatív fényszögek civakodó, összeférhetetlen egyéniséget jeleznek, aki nem figyel másokra. Vakbuzgó, semmibe veszi mások meggyőződését. A feszült fényszög veszélyes utazások lehetőségére is figyelmeztet.

X. ház

Ha ebben a házban áll a Mars, az egyén számára nélkülözhetetlen az izgalom, csak így tud maximálisan teljesíteni. Hivatásos sportolókra jellemző ez az állás, de a szülött a fegyveres testületek tagja is lehet. Harmonikus fényszögek sikert, karriert, hivatásban elért hírnevet mutatnak, elismerések, kitüntetések lehetőségét jelzik. Diszharmonikus állásnál az illetőt meggondolatlansága miatt veszteségek érik a hivatásában, nincs tekintettel környezetére, magatartásával feszültségeket, problémákat okoz.

11. ház

Ha a Mars a barátok házában áll, a szülött igazi vezéregyéniséggé válhat. Barátai is hasonló gondolkodású, tettre kész emberek. Az illető szereti a nyüzsgő, hangos társaságot. Harmonikus állásnál barátai segítségével teljesülnek vágyai és reményei, sikerülnek vállalkozásai. Alkalmas egyesületek, szövetségek, alapítványok vezetésére. Diszharmonikus fényszögek esetén negatív hatások érik a barátok részéről, vitázó természete megnehezíti előrejutását.

12. ház

A szülött nagyon nehezen visel el minden korlátozást, a bezártságot pedig egyáltalán nem bírja. Ennél az állásnál azonban épp ez a feladata. Meg kell keresnie annak a lehetőségét, hogy zárt közösségben dolgozhasson. Harmonikus állás kórházban folytatott munkát, titkokkal és misztikával kapcsolatos kutatásokat jelezhet. Feszült fényszögek azonban olyan betegségre utalhatnak, amely miatt az illető kórházban kerül. Ennél az állásnál felmerül a börtön vagy a zárt intézet lehetősége is.

Híres Kosok >>>

Gyógyító horoszkóp a 13. hétre >>>

A világ legkülönösebb épületei >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!