fesztivál

2021.06.13. 12:38

Ismerd meg a 10 nap STRAND helyszínét: BalatonPart

A koncertek mellett filmvetítések, kortárs képzőművészek, fiatal zenészek és élő legendák, beszélgetések és színház, vasárnaponként pedig családi programok várják a közönséget egész nyáron át és a szezonon túl.

Zamárdi, 2019. augusztus 22. Közönség a brit Bastille indie pop zenekar koncertjén a zamárdi Strand Fesztiválon 2019. augusztus 21-én. MTI/Bodnár Boglárka

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Július első napjaiban egy új kulturális központ nyitja meg kapuit az egykori Club Aliga pártüdülő területén. A cél az volt, hogy olyan barátságos helyet hozzanak létre, ahol sokféle program és stílus, művészet és szórakozás jól megfér egymás mellett. A koncertek mellett filmvetítések, kortárs képzőművészek, fiatal zenészek és élő legendák, beszélgetések és színház, vasárnaponként pedig családi programok várják a közönséget egész nyáron át és a szezonon túl. A kultikus üdülő a MOL Nagyon Balaton programsorozat szellemiségében született, célja, hogy minél szélesebb közönségnek nyújtson színvonalas programokat – írja a LikeBalaton.

A környék nyugalma érdekében a színpadi programok éjfélkor véget érnek

A koncertek, események zöme a naplemenetéhez igazodva indul. A szervező csapat a környéken lakók igényeit is figyelembe véve dolgozik a programkínálaton. Az előkészületek során közel 400 helyi küldte el javaslatait, melyek nagy része már beépült a programba. Ugyanakkor a rendezvénysorozat indokolja, hogy az ország távolabbi pontjairól is turisták érkezzenek idei a BalatonPart miatt, a környék idegenforgalmát is fellendítve.

A BalatonArt művészeti projekt keretében minden héten más-más kortárs képzőművész „költözik” a BalatonPartra. Itt a közönség szeme láttára készül egy-egy balatoni tematikájú alkotás, melyeket a nyár végén aukcióra bocsátanak. A bevétel teljes egészét a Balatonvilágos Önkormányzat számára ajánlják fel. A BalatonPart arculata a fiatal képzőművész, Labrosse Dani (Labrosse's Stuff) munkáját dicséri.

Budapesttől 50 percnyire autóval, vagy vonattal, de akár biciklivel is elérhető

A családiasnak ígérkező BalatonPart maximális befogadóképessége 2000 fő. Az augusztus végére hirdetett 10 NAP STRAND idejére a helyszín 5000 fő kapacitásra bővül, amely a STRAND Fesztivál megszokott méreténél jóval kisebb. Az eddiginél „kisebb, hosszabb, még kedvesebb” fesztivált ígérünk, ahol a családi és kulturális programok mellett a hazai zenekarok és külföldi fellépők várják az idelátogatókat. A Club Aliga területén egész nyáron zavartalanul tart nyitva a hagyományosan itt működő strand, mellette egy újabb strandszakasz nyílik a BalatonPart vendégei számára.

A parkolási lehetőségekről

A korábbi 400 mellett mostanra újabb 300, vagyis összesen 700 parkoló áll a vendégek rendelkezésére a Club Aliga területén. Az önkormányzattal egyeztetve a 10 Nap STRAND és Balaton Piknik ideje alatt további parkolókat nyitnak a Club Aliga bejáratához közel, a környék nyugalmának biztosítása érdekében.

Borítókép: közönség a brit Bastille indie pop zenekar koncertjén a zamárdi Strand Fesztiválon 2019. augusztus 21-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!