Születésnap

2021.05.05. 12:35

Beszélgetős műsorral tiszteleg a 95 éves David Attenborough előtt a Brain Bar

Ünnepeljük az embert, aki miatt jobban szeretjük a bolygónkat! – ezzel a felszólítással invitálja az érdeklődőket a pénteki online eszmecserére a Brain Bar csapata.

Pilton, 2019. július 1. Sir David Attenborough brit természettudós és ismeretterjesztõ dokumentumfilmes beszél a Glastonburyi Kortárs Elõadómûvészeti Fesztivál közönségéhez az ötnapos esemény zárónapján, 2019. június 30-án. A 93 éves Attenborough személyesen mondott köszönetet azért, hogy a fesztivál közönsége öt napon keresztül mûanyagmentesen bulizott. A helyszínen csak újrahasználható üvegben árusítottak frissítõt, és megháromszorozták a vizes tartályok kapacitását, így közel 1 millió mûanyagflakon felhasználásától óvták meg a bolygót. MTI/EPA/Neil Hall

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Neil Hall

Földünk idegenvezetője, természetfilmes, Anglia nemzeti kincse, aki nemzedékeket inspirált arra, hogy megismerjék és óvják a bolygó páratlan élővilágát. A Brain Bar élő beszélgetős műsorral tiszteleg Sir David Attenborough életműve előtt – az apropót a legenda közelgő 95. születésnapja szolgáltatja.

Lassan 95 éve kezdődött egy élet a bolygónkon, mely évtizedek óta világítótoronyként mutat utat mindazoknak, akik a szépséges összefüggéseket keresik a természetben. Sir David Attenborough több mint 60 éve készítette első dokumentumfilmjét a BBC csatornáján, ezzel megkezdve nemes és példátlan közszolgálati pályáját.

Attenborough munkássága meghatározó a Brain Bar számára is, így a stáb a Kék Bolygó Alapítvánnyal összefogva

május 7-én, pénteken délután 3 órától élő beszélgetős műsort szentel a természetfilmezés legfontosabb alakjának.

Járai Márk, a Halott Pénz énekese megosztja a nézőkkel, hogyan inspirálják őt David Attenborough filmjei, Ősi Attila paleontológus elárulja, hogyan lehet ma Magyarországon ősmaradványokat gyűjteni, Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője pedig az állatkertek jövőjéről beszél majd. Vendég lesz Tóth Zsolt Marcell természetfilmes is, aki a hazai természetfilmezés kulisszatitkaiba enged betekintést.

A Brain Bar stúdiójából sugárzott beszélgetés során kommentben is lehet kérdezni a meghívott vendégektől, a műsort pedig közismert Attenborough-rajongók, nemzetközi szaktekintélyek és hazai hírességek meglepetésvideói színesítik.

A készülődést a #KöszönjükAttenborough hashtagkampány egészíti ki, amellyel bárki csatlakozhat a születésnapi ünnepléshez azzal, hogy megosztja Facebookon és Instagramon kedvenc saját természetfotóját.

Az élő műsor a Brain Bar Facebook-oldalán lesz látható.

Az esemény hivatalos linkje ide kattintva érhető el.

Borítókép: Sir David Attenborough brit természettudós és ismeretterjesztő dokumentumfilmes beszél a Glastonburyi Kortárs Előadóművészeti Fesztivál közönségéhez az ötnapos esemény zárónapján, 2019. június 30-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!