felmérés

2020.07.10. 09:48

A nyaralni készülők többsége belföldön tervez pihenni

A külföldre indulók több mint fele Horvátországba vagy Ausztriába utazik, a célpontok között gyakorlatilag nem is szerepel Európán kívüli ország.

Harkány, 2020. június 20. Fürdőzők a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő kültéri gyógymedencéjében 2020. június 20-án. A gyógymedence a mai naptól fogadja a látogatókat. MTI/Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

A magyarok többsége a koronavírus-járvány miatt elrendelt határzár feloldását követő időszakban is óvatosan tervezi utazásait: a Netrisk.hu 6000 fős felmérése alapján a válaszadók 50 százaléka a nyár végére vagy őszre tolta ki következő utazását, 18 százalékuk csak jövőre tervez útra kelni, az idén nyáron nyaralni indulók 56 százaléka pedig a határokon belül marad.

A cég MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a már megkötött utasbiztosítások alapján a külföldre indulók több mint fele Horvátországba vagy Ausztriába utazik. A célpontok között gyakorlatilag nem is szerepel Európán kívüli ország – jegyezték meg.

A távolabbi úticélok háttérbe szorulását mutatja az is, hogy a biztosítások mindössze 12 százalékát kötötték repülőgépes utakra, szemben az előző években tapasztalt 35-40 százalékkal. Noha ez az arány a járatok fokozatos helyreállásával vélhetően emelkedni fog, az idei nyár egészében aligha fogja meghaladni az utazások 20 százalékát a cég várakozása szerint.

Borítókép: Fürdőzők a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő kültéri gyógymedencéjében 2020. június 20-án. A gyógymedence a mai naptól fogadja a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!