Járvány

2020.06.22. 16:00

A járvány idején helytálló nőket díjazza a Nők Magyarországért Klub

A bruttó 5 millió forintos fődíjjal járó, négy kategóriában kiírt elismerésre július 15-éig bárki jelölhet, és a díjnak bárki jelöltje is lehet – közölte Novák Katalin, az egyesület alapító elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Budapest, 2020. június 22. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelõs államtitkár, az egyesület elnöke (k) a Nõk Magyarországért-díjról tartott sajtótájékoztatón a Petõfi Irodalmi Múzeumban 2020. június 22-én. A koronavírus-járvány idején helytálló nõk munkáját díjazza a Nõk Magyarországért Klub. A bruttó 5 millió forintos fõdíjjal járó, négy kategóriában kiírt elismerésre július 15-éig bárki jelölhet, és a díjnak bárki jelöltje is lehet. Balról Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, jobbról Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Nők Magyarországért-díj meghirdetésén azt mondta,

azoknak a nőknek a segítő tevékenységét és teljesítményét kívánják elismerni, akiknek példájából mások erőt meríthettek.

Azt kérte, mindenki gondolkodjon el azon, van-e a környezetében olyan nő, akit erre az elismerésre jó szívvel felterjesztene. A jelöléseket a dij.nokmagyarorszagert.hu oldalon tehetik meg magánszemélyek, érdekvédelmi, szakmai és civil szervezetek vagy intézmények. Hozzátette: a zsűri augusztus végéig dönt a jelöltekről, illetve egy közönségszavazást is tartanak majd.

Közölte, a kategóriánként bruttó 5 millió forintos fődíjakat és

a többi elismerést szeptember 15-én adják majd át egészségügyi, szociális, oktatási, és egy nyitott „egyéb” kategóriában.

Ez utóbbiak között lehetnek például édesanyák vagy civil segítők is – tette hozzá.

A klubvár olyan felajánlásokat is, amelyekkel a díjazottak munkáját ismerhetik el. Az eddigi felajánlások között vannak wellness hétvégék, valamint belépők kulturális és sportprogramokra – mondta.

A díj hétfői meghirdetésén megjelent a két éve létrehozott klub több alapító tagja, köztük Szili Katalin miniszterelnöki megbízott és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra azt mondta, azokat a történeteket, inspirációkat keresik, amelyek nem a láthatóságuk miatt jelentenek példát, hanem csak egy-egy adott közösségben mutatkoznak meg.

A díj lényege, hogy a helyi, kisebb erőfeszítéseket is elismerjék, például egy óvónő munkáját – tette hozzá.

Szili Katalin azt hangoztatta, hogy olyan hétköznapi hősöket is kívánnak díjazni, akik például sokgyermekes anyaként a családjukban álltak helyt a járvány idején, vagy tettek embertársaikért.

A díjjal azokat a nőket kívánják erkölcsileg és anyagilag elismerni, akik a COVID-19 járvány idején bátran, kitartóan és példamutató módon helytálltak azokon a területeken, amelyek működése kiemelkedő fontosságú volt a járvány terjedésének lassítása, a betegség megelőzése, kezelése, a járvány negatív hatásainak csökkentése vagy a járvány idején az életfeltételek biztosítása érdekében.

Borítókép: Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, az egyesület elnöke (k) a Nők Magyarországért-díjról tartott sajtótájékoztatón a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2020. június 22-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!