Sajtóklub

2019.11.19. 20:20

A Nélküled című dal az összetartozás himnusza lett (videó)

Huth Gergely, Bencsik András és Szentesi Zöldi László elemezték az elmúlt napok történéseit Bayer Zsolt vezetésével a Sajtóklub című műsorban.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az Ismerős Arcok Nélküled című dala az összetartozás himnusza, de a Puskás Aréna avatóján bebizonyosodott, hogy bizonyos személyekre, nevezetesen az idegen szívűekre semmi szükség ebben az összetartásban – hangzott el a Hír TV Sajtóklub című műsorában.

Bayer Zsolt felidézte, pénteken a Puskás Aréna megnyitóján örömteli volt látni, hogy csaknem 70 ezer ember együtt énekelte a Nélküled című dalt. Ugyanakkor egy indexes újságíró, Miklósi Gábor, aki a helyszínen, a VIP-páholyban tekintette meg a Magyarország – Uruguay-mérkőzést, hosszú anyagot írt a megnyitóról és tüntetőleg ülve maradt akkor, amikor a felvidéki gyermekek elénekelték az Ismerős Arcok dalát.

Bencsik András – aki szerint a dal valóban himnuszi magasságokba emelkedett – úgy fogalmazott, akit a Nélküled megérint, az magyar, akit nem érint meg, az idegen.

Épült egy katedrális, ahol egy olyan misztérium zajlott le, ami a nemzet önmagára találásáról szól, ott volt egy idegen, akinek semmi köze hozzánk, ez a szerencsétlen eltévedt, rossz helyen volt és meg kell keresnie azt a helyet, ahol jól érezni magát – tette hozzá a Magyar Demokrata főszerkesztője.

Szentesi Zöldi László szerint csak Miklósi Gábor logikájában létezik az a perverz kapcsolat, hogy a stadionavató Orbán Viktorról és a Fideszről szólt. Arról volt szó ugyanis, hogy a magyar emberek kimentek ünnepelni egy világszínvonalú létesítménybe.

„Azt fogunk énekelni, amit akarunk, akkor, amikor akarjuk és nem a Miklósik fogják ezt megszabni. Nekik semmi más nem maradt, minthogy szembenézzenek az irdatlan tömeggel, amelybe nem akarnak feloldódni” – fűzte hozzá a Magyar Demokrata főmunkatársa.

Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője felidézte a péntek esti mérkőzést és emlékeztetett, ebben a „szörnyű diktatúrában” ott volt a VIP-páholyban Oszkó Péter, aki faarccal örült a magyar gólnak, ott volt Kuncze Gábor és Fodor Gábor, akik egyébként szintén nem álltak fel a Nélküled alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!