nemcsak édes

2019.03.18. 18:33

Hatvan tokaji pincészet százötven borát kóstolhatjuk meg

A Tokaji Március Nagykóstolón, szombaton, a Corinthia Budapest Hotelben mesterkurzusok, aszúterem és ingyenes kiselőadások is várják az érdeklődőket.

Tokaj, 2015. november 3. Bodnár Linda bort tölt a Paulay Borház kóstolópincéjében. A Paulay Borház családi vállalkozásban 1,5 hektár szőlőt művel a tokaji Verebes, Melegoldal és Nyesti dűlőkben. A megtermett mustból nyolcféle bort érlelnek és árusítanak. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Oláh Tibor

A hegyaljai termelők a 2000-es évek eleje óta bebizonyították, hogy száraz boraik is méltók a fogyasztók figyelmére, így a nemzetközi szinten is elismert tokaji aszúk mellett a különleges termőhelyi adottságokat visszatükröző, száraz borok is egyre keresettebbek mind Magyarországon, mind külföldön – közölték a szervezők.

A Tokaji Március Nagykóstoló széles körképet kíván adni a borvidékről.

A kiállító pincészeteknél mind borstílusok, mind szőlőfajták tekintetében változatosságra számíthatnak a vendégek: friss és korábbi évjáratokból származó száraz, félédes és késői szüretelésű édes borok, birtokborok, dűlőszelektált borok, furmint fajtaborok és furmintalapú házasítások mellett a hárslevelű és a sárgamuskotály sem hiányzik a kínálatból, de felbukkannak kabarból, kövérszőlőből és zétából készült borok is.

Hagyományosan a nagykóstoló programjához tartoznak a Borkollégium ingyenes kiselőadásai, míg a Tokaji Különlegességek Termében a tokaji borkínálat csúcsát jelentő 5 és 6 puttonyos tokaji aszúkból harminc különböző tétel, valamint tokaji pezsgők térítés ellenében lesznek kóstolhatók. A tokaji borok iránt mélyebben érdeklődők három mesterkurzusra is jegyet válthatnak.

Ifjabb Szepsy István 18. generációs borász előadása a különleges, 2017-es évjáratot mutatja be hét exkluzív tételen keresztül. Barta Károly Ujvári Vivien borásszal közösen fedi fel az Öreg Király-dűlő féltve őrzött titkait, végül pedig a Tokaj Guide legújabb kiadását mutatja be személyesen a szerző, Ripka Gergely, a csillaggal kiemelt pincéket egy-egy boron keresztül is megidézve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!