Magyar Sport Napja

2018.05.06. 14:58

Kiemelten fontos időszak következik a hazai sportéletben

Szabó Tünde emlékeztetett arra, hogy a sport minden területén sikeres tavalyi év végén az Országgyűlés egyhangúan döntött a Magyar Sport Napja mellett a Magyar Parasport, a Magyar Diáksport és a Magyar Siketsport Napjának évenkénti megünnepléséről.

Forrás: mti

A kormányzati sporttámogatás és -irányítás szükségességéről is beszélt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Magyar Sport Napja alkalmából.

„A magyar kormány felismerte, hogy szükség van a sport iránt elkötelezett kormányzati támogatásra és irányításra, hiszen mind az amatőr, mind a hivatásos sport rendkívül fontos szerepet játszik a társadalom életében. A sportba történő befektetés segítséget nyújt nekünk egy egységes és befogadó társadalom felépítéséhez, az akadályok leküzdéséhez, és képessé tesz bennünket egymás tiszteletére és elfogadására” – hangsúlyozta az MTI-nek a politikus.

„A következő év is kiemelten fontos lesz a hazai sportélet szempontjából. Fantasztikus elismerése ugyanis a magyar sportnak és a fővárosnak, hogy 2019-ben Budapest lesz Európa Sportfővárosa. Ez a cím egyértelműen jelzi azt a kiemelt szerepet, amelyet a nemzetközi sportéletben betöltünk, valamint azt, hogy magas színvonalú sportinfrastruktúrával tudunk kiszolgálni nemcsak bármilyen rangos sportversenyt, hanem akár egy ilyen nagyszabású eseménysorozatot is” – jelentette ki az államtitkár..

A kontinens első szabadtéri sportversenyét 1875. május 6-án Budapest rendezte meg a Magyar Athletikai Club (MAC) szervezésében, ennek emlékére a kormány határozata alapján 2000 óta ezen a napon ünneplik a Magyar Sport Napját.

Borítókép: Szabó Tünde sportért felelős államtitkár résztvevőkkel beszélget az első máriapócsi futózarándoklat és családi futófesztivál kezdete előtt a kegytemplomnál, Máriapócson 2017. június 10-én.

MTI Fotó: Balázs Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!