Életmód

2010.08.30. 13:10

Bajszos angyalok

Becslések szerint a nők mintegy 40 százalékának nő erősebb szőrzet az arcán. 1000 nő közül 30% szenved klinikai depresszióban a nem kívánatos szőrszálak miatt, míg 40 százalékukat akadályozza abban, hogy társat találjanak. Kétharmaduk gondolta úgy, hogy a szőrzet miatt nem tűnik nőiesnek. Donna barbuta, semper piaciuta, vagyis a szakállas nőt mindenki szereti, tartják az olaszok. Tényleg?

NANA.HU

A 22-es csapdája

Mindegy hogy csak diszkrét pihék az állon, vagy kunkori fekete szőrszálak, a csipesz sok nő legjobb barátja. Gyerekkorunkban szőrös arcú öregasszonyokkal ijesztgetnek minket, később mi rettegünk attól, hogy azokká válunk. A pihéktől való félelem sokak életét megkeseríti. Úgy örülök, hogy az elektrolízist még a feminizmus előtt feltalálták! – hangzott az örömujjongás a hetvenes években a hiú feministák szájából. Zsolt Amerikában tanult egy évig. Volt egy másik cserediák is rajtam kívül, egy török lány. Többen mondták neki, hogy nem ártana leszednie a szőrt, de ő állítólag mindig azt válaszolta, hogy nem viszi a borotva. Lehet, hogy ez csak egy városi legenda, de ha tényleg így van, akkor nem lehet könnyű neki.

Az arcszőrzet kialakulásának számos oka lehet. Örökölhető, tesztoszteron-túltengésre utalhat, de policisztás ovárium szindrómára is figyelmeztethet. Nem árt tehát figyelni, ha túl sok szőr jelenik meg az arcon.

Szőrforradalmárok

Vannak, akik nem húzzák el a szájukat, ha egy-két feketébben fénylő szőrszálat látnak. A legtöbb harcos amazon lázad a szépségipar és a kozmetikai műtétek ellen. Sminket csak azért mázolnak az arcukra, hogy személyes tapasztalatuk legyen, a melltartó és a borotva a legnagyobb ellenségeik. Ez azt feltételezheti, hogy minden véresszájú feminista tökéletes bőrrel, égnek meredő bimbókkal és megrendíthetetlen önbizalommal rendelkezik.

A szakáll-mozgalom az utóbbi években egyre erősödik. Az interneten a nők őszinte elfogadással beszélnek bajuszukról, szakállukról. Debra Ann Beechy még a doktori disszertációját is ebben a témában írta. Minden reggel legalább egy órát tépkedtem magam egy megvilágított nagyítótükörben. Most már nem kell korán kelnem, hogy kiirtsam az összes szőrszálat. Éljen!

Pár hónappal ezelőtt a bristoli feminista aktivista Jessica Burton szőrnépszerűsítő kampányában (Hairy Awarey) arra buzdította a nőket, hogy maradjanak természetesek. A kampány saját Facebook oldalt is kapott, de egyelőre csak 124-en döntöttek úgy, jobb nekik szőrösen. Burton szerint a nők társadalmi nyomásra döntenek a szőrtelenítés mellett.

A teljes cikk a NANA.HU oldalon >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!