Életmód

2009.11.13. 13:29

Tovább tart a tanév az influenza miatt

Tovább ülnek majd a padban a diákok, ha így folytatódik tovább a H1N1 miatti tömeges megbetegedés.

BAMA

Hiller István oktatási miniszter szerint – olvasható egy mai napilapban – elképzelhető, hogy az influenzajárvány miatt a tanév meghosszabbítása is szükségessé válik, hiszen egyre több iskolát kell bezárni hosszabb-rövidebb időre.

Csütörtökön egy fővárosi általános iskolából jelentettek tömeges megbetegedéseket – mint kiderült, itt is az új típusú influenza fertőzött, az intézmény csak november 23-án nyit meg újra.

Eddig összesen öt iskolában rendeltek el kényszerszünetet a vírus miatt: kedden a szederkényi általános iskola kapuit zárták be egy hétre, ahol 206 tanulóból 60 lett beteg, szerdán a móri Perczel Mór szakképző iskola diákjai is egy hetes felmentést kaptak, mert az ott tanuló 430 gyerek 25-30 százaléka hiányzott, vélhetőleg az új típusú influenza miatt. Ugyancsak szerdán jelentették be, hogy a Komárom-Esztergom megyei Lábatlan általános iskoláját is bezárják, miután 434 diák közül 143 feküdt otthon betegen, csütörtökön pedig a már említett rákospalotai Meixner Általános Iskola tanulói kaptak egy hét kényszerszünetet.

Kapcsolódó anyagok:

- Pánikkeltés vagy ügyes reklámfogás a h1n1 küröl?

- Áldozat már van, az oltóanyagra várni kell - videóval!
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!