Életmód

2009.08.17. 16:40

Fogyaszt, miközben fokozza a vágyat!

Növeli a szexuális potenciát, és elveszi az étvágyat az a hormontartalmú szer, amely a jövő afrodiziákuma címre pályázik. A nagyvilág hírei.

BAMA

Skót kutatók kísérleteznek azzal a szerelmi serkentővel – egyelőre még csak állatokon – mely, ha minden igaz, tabletta formájában lesz majd kapható. Még a Viagránál is hatásosabbnak vélt gyógyszert dolgozott ki a skót Millar professzor, a szer hatóanyaga a szaporodásra késztető gonadotropin nevű hormon 2-es számú változata. Nem fizikálisan hat, hanem a libidót fozza.

A vágy hiánya minden harmadik nőt és hatodik férfit foszt meg a teljes élettől. Utóbbiak esetében a még erejük teljében lévő, ám a stressztől folyamatosan terhelteket is. A szer az állatkísérleteknél már bevált: a hímek sokszorta aktívabbanak bizonyultak, és hamarosan kivívták a csoport nőstényei feletti uralmat is – ugyanakkor mellékhatásként lényegesen kevesebb ételt fogyasztottak.

D-vitamin-hiányhoz vezet a napfénytől való félelem

A bőrráktól való félelem miatt kezdik túlzásba vinni az ultraibolya sugaraktól való védelmet az emberek – egyre gyakoribb, hogy magas faktorszámú fényvédővel kenik a bőrüket akár egész évben, így nem kapja meg a szervezet a számára elengedhetetlenül szükséges D-vitamint. A kutatás során 1414 fehér brit nő D-vitamin-szintjét mérték meg, és az értéket összevetették az illető bőrtípusával, valamint a külföldi nyaralással, napozással és a lebarnulással kapcsolatos adatokkal. Az eredmények szerint a legvilágosabb bőrű, vörös és szőke hajú személyeknek volt a legalacsonyabb a D-vitamin szintjük (ők voltak a legkevesebbet napon a nyaralás alatt, és a lehető legmagasabb faktorszámú fényvédőszerrel kenték be a bőrüket). „Tény, hogy a napozás nem mindig egészséges – mondta a kutatás vezetője –, de az embereknek szüksége van némi napfényre, hogy egészséges maradjon.”

Hamarosan megnyit a tudatos szülők óvodája

Rendszeretet, családcentrikus élet, jobb teljesítmény, kiegyensúlyozott gyermek- és felnőttkor – ezt kínálja a Magyarországon eddig nem hasznosított pedagógiai szemlélettel rendelkező új alapítványi óvoda Budapesten. Nálunk még ez az első, pedig világszerte sikeresek azok az óvodák, amelyek az általánosnál sokkal intenzívebben vonják be a szülőket a gyermeknevelésbe. A több évtizedes tapasztalat mutatja, hogy az ilyen nevelési intézményekből kikerülő gyermekek felnőttként jobban értékelik a családot, embertársaikat és az átlagosnál jóval ritkábban válnak el. A Sas-hegy lábánál idén induló új óvoda a tutor-rendszernek köszönhetően intenzív kapcsolattartást és rendszeres konzultációt tart majd fent a szülőkkel, tanácsot ad, javasol, megerősít. Az óvoda nemcsak a gyermek nevelésére koncentrál, hanem arra is, hogy a szülők és a nevelők által közvetített értékek egymást erősítsék.

- Színes, érdekes és hihetetlen hírek a világból >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!