Életmód

2009.06.15. 17:21

Az impotencia oka a szájüregben keresendő?

Egyes előrehaladott szájüregi betegségek hozzájárulhatnak a férfiak merevedési zavaraihoz. A nagyvilág hírei.

BAMA

Ezt a következtetést izraeli férfiakon végzett kísérletekből vonta le az a kutatócsoport, mely vezetője dr. Zadik volt. Több mint 800 férfi vizsgálata után jutottak arra a következtetésre, miszerint az előrehaladott szájüregi megbetegedések hozzájárulnak az erekcióproblémákhoz. A szájüregben lévő baktériumok koronáriás szívbetegséget okoznak, mely első jele a merevedési zavar.

„A szájüregi baktériumok szoros összefüggésbe hozhatók az ateroszklerózis kialakulásával, és a vérerek hibás működésével.” – mondta a professzor. – Mivel ez a probléma először a kis vérerekben tűnik fel, kellemetlen panaszokat okozhat a férfiak szexuális életében. Természetesen korai lenne még messzemenő következtetéseket levonni, de általánosan elmondható, hogy a jó orális higiénia az egészség egyik alappillére.

Megvan a melanóma (bőrrák) ellenszere

Egy svájci gyógyszeripari vállalat kifejlesztette a melanóma ellenszerét, melyet jelenleg egy felmérőteszt segítségével vizsgálnak a pácienseken. A gyógyszer egyelőre még csak kódnévvel rendelkezik, de már most nagy reményeket fűznek a bőrrák személyre szabott kezelésében. A melanoma a bőrön található anyajegyek elváltozásával jelentkezik, és míg korai stádiumában kezelhető, ha továbbterjed más szervekre (tüdő és a máj) feltartózhatatlanná válik és a beteg hat hónapon belül meghal. Az új gyógyszer első tesztjén átesett betegek állapota 6 hónapon át nem rosszabbodott. Az új gyógyszer azokat a a tumorsejteket támadja meg, amelyek a BRAF-gént (rákfokozó hatású) hordozzák.

A késő esti televíziózás krónikus alváshiányhoz vezet

A Pennsylvania Egyetem kutatói több mint húszezer felnőtt amerikai adatait elemezve jutottak erre a következtetésre. Minden résztvevő leírta, mit csinált lefekvés előtt két órával, illetve utána. A lefekvés előtti idő több mint ötven százalékát a tévézés tette ki – sokan csak azért maradtak fent késő estig, hogy tévézhessenek. A kutatók meglepődtek, hogy a televízió ennyire meghatározza a lefekvés idejét, még akkor is, ha a megfigyelt személy tudta, hogy másnap korán kell kelnie, és így kevesebbet fog aludni, mint szükséges volna. A felnőtt lakosság televízió őrülete miatt az átlagos alvás napi 7-8 óra alá csökkent, és így csökkent az éberség, nőtt az elhízás, a megbetegedések és a halálozás kockázata. „Sok amerikai krónikus alváshiányban szenved az életmódja miatt.” – mondta a kutatás vezetője. „Vagy kevesebbet kellene esténként tévézni, vagy a felkelést kellene későbbre tenni.”

Ajánljuk még:

- Lüktet, sajogat és kínzóan fáj >>>

- Színorgia az asztalon: veszélyes vagy sem?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!