Életmód

2009.04.04. 20:41

Pornófilm szex nélkül? - videóval!

Már ilyen is van. Jó fél éve álmodták meg a Gunn-fivérek ezt a viccelődésből megszületett műfajt, amiért az utóbbi időben egyre többen rajonganak. A nagyvilág hírei.

BAMA

Eleinte humor céljából indult, de már több film elkészült a Gunn testvérek által kitalált PG Porn műfajban, amiben a PG (parental guidance) a szülői felügyeletre utal. A kisvideókban minden úgy indul, akár egy igazi szexfilmben, megvan a kellő hangulat, a szokásos aláfestő zene, aztán egyik sem úgy folytatódik, ahogy az az igazi pornófilmekben szokás...Elmaradnak a lényegi elemet adó aktusok, de van helyette más, amit imádnak a Myspace és a Twitter látogatói. Van morbid, humoros végkifejlet, ami valamiért a világ minden táján hódít. Még Valentin napra is készült egy ilyen „műalkotás”.

Videójátékkal az éleslátásért

Az eddigi véleményeket döntötte meg az a legújabb állítás, mi szerint a legújabb, mozgalmas, pörgős videójátékok során a rossz fiúk gyors és minél többszöri „levadászása” élesíti a látást. Ha néhány ilyen öldöklős játék szociálisan negatív hatással is bír, a szemorvosok által kontraszt szenzitivitásnak nevezett képesség edzésére azonban kiválóak. A kontraszt szenzitivitás az a képességünk, hogy egy egyszínű háttér előtt a szürke árnyalatainak a legapróbb különbségeit is képesek vagyunk észrevenni – ez pedig kulcsfontosságú olyan mindennapi tevékenységek során, mint az éjszakai vezetés vagy az olvasás. Főleg, mert ez a képesség a kor előrehaladtával általában romlik. A new yorki kutatócsoport munkatársai két kísérletsorozatot végeztek el, amiből kiderült, hogy az akciójátékok imádói 50 százalékkal hatékonyabban észlelték a kontrasztokat. A vizsgálatból az is kiderült, hogy a javulás nem csak átmeneti, a pozitív hatás hónapokkal, néha évekkel később is megmaradt, ami hosszú távú előnyökkel kecsegtet.

Az idő életet menthet

A Magyar Stroke Társaság április elsejétől országos kampányt indít, ezzel is szeretné felhívni a társadalom figyelmét a Stroke veszélyére, az időablak fontosságára, egyben megismertetve a lakosságot a szélütés tüneteivel. Az időfaktor fontosságát jelképezi a kampány jelmondata is: „Stroke - ne késlekedjen” „Minden perc számít”. Miután a betegek nincsenek tisztában a Stroke tüneteivel, szívesen várnak, gondolván, hogy másnapra kialusszák, nem is számítva arra, hogy ezzel mekkora bajt okoznak nemcsak maguk, hanem a közvetlen környezetük és a társadalom számára is. A statisztikai adatok szerint a Stroke később jelentkezik, mint a szívinfarktus. Utóbbit átlagosan Magyarországon 58 évesen kapják meg az emberek, ezzel szemben az agyi érkatasztrófát 8-10 évvel később.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!