Állatvédelem

2022.09.05. 14:00

Megduplázódott a szibériai tigrisek száma Oroszországban

A szibériai tigrisek, vagy más néven amuri tigrisek populációjának gyarapodásáról Vlagyimir Putyin orosz elnök számolt be.

Szibériai tigris fekszik a hóval fedett hegyen

Forrás: Shutterstock

Az elmúlt 12 évben megduplázódott, és ezzel megközelítette a 750 példányt az Oroszországban vadon élő szibériai tigrisek száma – derül ki a Vlagyivosztokban megrendezett 2. Nemzetközi Tigrisvédelmi Fórum megnyitóján levetített videóból.

A szibériai tigris több országban számít veszélyeztetett fajnak, bár populációja az elmúlt években 40 százalékkal nőtt. A ragadozó nagymacskára azonban továbbra is nagy veszélyt jelent az orvvadászat.

Putyin a 12 évvel ezelőtti szentpétervári "tigriscsúcsra" emlékeztetve felidézte, hogy Oroszországban akkoriban még mintegy 390 kifejlett példányt tartottak számon, de azóta az állatok védelmének köszönhetően csaknem megduplázódott az állomány. Az orosz elnök hozzátette, hogy Indiában, Nepálban, Bhutánban és Kínában is örvendetesen gyarapodik a tigrispopuláció.

Putyin hangsúlyozta, hogy a tigrisek védelmében még sok a tennivaló, egyebek mellett a természetvédelmi területeken őrzött védőzónákat akarnak kialakítani számukra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!