Kedves, de veszedelmes

2022.07.31. 10:30

A strandolók rémálma ez a delfin

Egy agresszív delfinre hívják fel a fürdőzők figyelmét Fukui japán város strandján. Az emlős már több fürdőzött megharapott.

Harapós delfin fenyegeti a fürdőzőket egy japán strandon.  Az érintett partszakaszon szerdától tábla inti óva a fürdőzőket egy tengeri emlőstől, amely már több embert megharapott. A strandon felszereltek egy berendezést, amely ultrahanggal próbálja távol tartani az agresszív állatot.

Helyi médiajelentések szerint a strandfelügyelők a fürdési szezon július 9-ei hivatalos kezdete óta legkevesebb tíz olyan esetet jelentettek, amelyben delfin harapott meg embert. 

Az áldozatok eddig csak könnyebb sérüléseket szenvedtek, de a hatóságok nem tartják kizártnak súlyos sérülés lehetőségét sem.

A szakemberek úgy vélik, hogy az összes delfintámadás egyetlen állatra vezethető vissza, egy olyan egyedre, amelyre már áprilisban felfigyeltek egy másik partszakaszon.

A delfinek aranyosnak tűnnek, de a vadon élő példányok védekezhetnek és haraphatnak, ha könnyelműen megközelítjük őket

 – figyelmeztetett Twitter-üzenetben a fukui rendőrség.

A delfinek nem szeretik, ha megérintik bizonyos testrészeiket, így az orruk hegyét vagy a hátuszonyukat, márpedig videófelvételek tanúsága szerint a strandolók pont ezeken helyeken szeretik megfogni az állatokat

– mondta az AFP-nek Jaszui Maszaki, a fukui idegenforgalmi hivatal vezetője, aki azt tanácsolja a tengerpartra látogatóknak, hogy csak távolról figyeljék a delfineket.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!