Járvány

2022.01.13. 18:32

Huszonötezer üveg Béres Cseppel segíti az egészségügyi dolgozókat a Béres Gyógyszergyár

A koronavírus-járvány okozta megpróbáltatások közepette a Béres Gyógyszergyár az egészségügyi dolgozók támogatására huszonötezer üveg Béres Cseppet ajánlott fel. A járvány ötödik hullámában az egészségügyben dolgozókra ismét emberfeletti fizikai és lelki megpróbáltatások várnak. A 44 millió forint értékű gyógyszeradománnyal a Béres őket segíti.

Az egészséget támogató készítményeket dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke dr. Takács Péternek, az Országos Kórházi Főigazgatóság alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettesének adta át január 13-án Budapesten - tájékoztatta szerkesztőségünket a Béres Gyógyszergyár. 

A készítmények átadásakor dr. Béres József kiemelte: a járvány küzdelmes időszakában kötelességünk, hogy lehetőségeink szerint mindent megtegyünk egymás érdekében. 

Több évtizedes tudás és tapasztalat birtokában bátran mondhatjuk, hogy a betegségekkel szemben kiemelten fontos a megelőzés, amelyhez hathatós támogatást nyújt adományunk

- fogalmazott.

Dr. Takács Péter, az Országos Kórházi Főigazgatóság alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettese köszönetét fejezte ki az adományért. A szakember szerint a Béres Csepp az egész magyar társadalomban a betegségmegelőzés szimbólumává vált, és egyben jelképezi azt a szorgalmat, kitartást és leleményességet, amelyet Béres József szellemisége is megtestesített. Hozzátette: 

a felajánlás azért is jelentős, mert az egészségügyi dolgozók egészségének megőrzése egyúttal a mi egészségünk védelmének is a záloga, különösen a jelenlegi időszakban.

A Béres Cseppeket a budapesti centrumkórházak és a megyei kórházak COVID-betegek ellátásában résztvevő részlegei között osztják szét, amit az Országos Kórházi Főigazgatóság koordinál.

Borítókép (jobbról balra): dr. Takács Péter, az Országos Kórházi Főigazgatóság alap- és szakkellátásért felelős főigazgató-helyettese, dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke, Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke, valamint dr. Ralovich Zsolt, az  Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő főigazgatója az adomány átadóján

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!