pályázat

2021.10.01. 23:19

Csaknem húszezer diák emlékezik honismereti kirándulásokon az '56-os hősökre

Októberben 348 Kárpát-medencei középiskola 18 ezernél több diákja emlékezik az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire rendhagyó történelemórák keretében tartott honismereti kirándulásokon.

Budapest, 2021. június 4. Idegenvezetéssel egybekötött rendhagyó történelemórán vesznek részt diákok a Rákóczi Szövetség szervezésében az Országház előtti Kossuth téren a nemzeti összetartozás napján, 2021. június 4-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Októberben 348 Kárpát-medencei középiskola 18 ezernél több diákja emlékezik az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire rendhagyó történelemórák keretében tartott honismereti kirándulásokon – közölte a Rákóczi Szövetség.

A Rákóczi Szövetség közleményében azt írta, az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódóan szeptember 15-én hirdettek diákutaztatási pályázatot magyarországi és külhoni középiskolai osztályközösségeknek. A jelentkezés feltétele az volt, hogy az osztályok rendhagyó történelemóra alkalmával olyan emlékhelyet keressenek fel, amely szorosan kapcsolódik a 20. századi magyar történelemhez, kiemelten az 1956-os forradalomhoz és szabadságharchoz.

Az iskolák a szervezet honlapján szeptember 30-ig nyújthatták be pályázatukat a 300 ezer forint keretösszegű utazási támogatásért.

A pályázaton 271 magyarországi és 77 külhoni középiskola nyert utazási támogatást – olvasható a Rákóczi Szövetség közleményében.

Borítókép: Idegenvezetéssel egybekötött rendhagyó történelemórán vesznek részt diákok a Rákóczi Szövetség szervezésében az Országház előtti Kossuth téren a nemzeti összetartozás napján, 2021. június 4-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!