Sokkoló rakomány

2021.08.12. 12:47

Nem tudott túljárni a rendőrök eszén az ideges sofőr

Több mint 176 kilogramm ritka agancsot foglaltak le az észak-kínai Belső-mongóliai Autonóm Területen, a csempészhálózat 15 emberét letartóztatták.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Vad gímszarvasoktól származó 169 pár agancsot szállított egy mezőgazdasági jármű Linhszi megye Csefeng városában májusban, amikor közlekedési rendőrök észrevették, hogy esedékes az ellenőrzése

– közölte a helyi hatóság.

A Csen nevű sofőr idegesnek tűnt, megpróbálta ponyva alá rejteni a rakományát a rendőrök elől. Amikor lefoglalták a rengeteg szarvasagancsot, a sofőr bevallotta, hogy a csempészhálózatban sokan mások és részt vesznek az észak-kínai Hopej tartományban.

Több hónapos nyomozással felderítették a veszélyeztetett vadállatok testrészeivel kereskedő csempészhálózatot, és 15 gyanúsítottat letartóztattak.

A gímszarvas, mely másodfokú állami védelem alatt áll Kínában, nagyrészt hegyvidéki erdőkben és réteken él az ország északi részén.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!