megoldották

2021.06.04. 07:46

Meghalt a menyasszony az esküvőn, a vőlegény a húgát vette feleségül

Hirtelen elhunyt menyasszonya testvérét vette feleségül Indiában egy férfi a még aznap tartott menyegzőn – jelentette csütörtökön az IANS indiai hírügynökség.

beautifully decorated Indian bride hands, Soft Focus.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vőlegény eredeti menyasszonya, Szurabhi az esküvőn összeesett és meghalt, így a férfi a húgát vette el.

„Nem tudtuk, mitévők legyünk ebben a helyzetben” – mondta az elhunyt menyasszony fivére, Szaurab az IANS-nak. A helyszínre riasztott orvos már csak a nő halálát tudta megállapítani.

„A két család összeült, és valaki azt javasolta, hogy a húgom, Nisa menjen hozzá a vőlegényhez. A családok megvitatták az ügyet és beleegyeztek” – ismertette Szaurab a történteket.

Adzsab Szingh, az elhunyt nővér nagybátyja szerint Szurabhi holtteste az esküvő ideje alatt a szomszédos szobában feküdt. „Sosem voltak még ilyen vegyes érzelmeink. A halála feletti gyászt és az esküvő örömét még fel kell dolgoznunk” – tette hozzá.

Szaurab elmondta, hogy a vőlegény családjának távozását követően megtartották halott testvérük gyászszertartását.

Az eset a múlt héten történt Uttar Pradesben, India legnépesebb államában.

Indiában továbbra is főszabályként a családok által megrendezett házasságok vannak túlsúlyban, míg a szerelemből köttetett frigyek ritkának számítanak.

Ezzel az egy kaszthoz és társadalmi réteghez tartozó családok megőrzik társadalmi pozíciójukat. A szülők véleménye rendkívüli jelentőséggel bír a házastárs kiválasztásában.

Az ilyen házasságok jelentősége abban rejlik, hogy nemcsak két ember, de két család egyesítéséről szól.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!