szórakozás

2020.06.18. 16:46

Új házat kaptak a győri csimpánzok

Átadták a győri Xantus János Állatkert új csimpánzházát és kifutóját.

Gyõr, 2020. június 18. Csimpánz a Modern városok program keretében 250 millió forintból kialakított új csimpánzház és kifutó átadása napján a gyõri Xantus János Állatkertben 2020. június 18-án. A beruházás keretében kibõvítették a csimpánzház területét és egy szabad kifutót alakítottak ki, ahol a mászórendszer a csimpánzok igényeihez igazodik. MTI/Krizsán Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Átadták a Modern városok program keretében 250 millió forintból kialakított új csimpánzházat és kifutót a győri Xantus János Állatkertben csütörtökön.

A beruházás keretében kibővítették a csimpánzház területét és egy szabad kifutót alakítottak ki, ahol a mászórendszer a csimpánzok igényeihez igazodik.

Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, hogy az állatkert fejlesztésének következő ütemében elefántház épül. A városvezető kiemelte, hogy a kilencvenes évekhez képest az állatkert sokat fejlődött, amely Andréka György igazgatónak és csapatának köszönhető.

A Modern városok program keretében kialakított új csimpánzház kifutója átadása napján a győri Xantus János Állatkertben 2020. június 18-án
Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Andréka György, az állatkert igazgatója elmondta, hogy a Modern városok program keretében mintegy 3 milliárd forintból valósulnak meg fejlesztések. Korábban elkészült az új főbejárat és a zsiráfház.

Csimpánzok a Modern városok program keretében 250 millió forintból kialakított új csimpánzház és kifutó átadása napján
Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Hozzátette, hogy a győri állatkert ad otthont Magyarország legnagyobb emberszabású csapatának, jelenleg hét egyedből álló csimpánzcsalád lakik ott. A család alapítói – Lara és Bianka – több mint negyvenévesek. Velük él jelenleg Gipsy, Malipo, Pola, Blanka és Zahira.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!