39 nevezés

2019.07.16. 17:59

Sikeresen indul az Év Magyar Autója verseny első éve

A megmérettetésre a hazai jár­mű­gyár­tók több­sége, a ma­gyar­or­szági au­tó­im­por­tő­rök több mint fele be­ne­vezte va­la­me­lyik 2020-ban fon­tos au­tó­ját.

Az Autós Nagy­ko­a­lí­ció és a Jár­mű­ipar.hu szer­kesz­tő­sége által szer­ve­zett dí­jakra a hazai jár­mű­gyár­tók több­sége, a ma­gyar­or­szági au­tó­im­por­tő­rök több mint fele be­ne­vezte va­la­me­lyik 2020-ban fon­tos au­tó­ját. A leg­több mo­dellt a Por­sche Hun­ga­ria, az Opel Ma­gyar­or­szág és a Ma­gyar Su­zuki je­lölte – írja a Ripost.

A nevezések lezárását követően megkezdte a munkát az öttagú zsűri, amelynek az a feladata, hogy szakmai szempontok alapján eldöntse, melyik legyen az Év Magyar Autója, az Év Zöldautója és Magyarország Autója 2020-ban.

Év Magyar Autója 2020

A díjra a Suzuki két esztergomi modelljét, a Vitarát és az SX4 S-Cross szabadidő-autót jelölte. Az Audi Hungaria Zrt. a győri gyártású, világszerte forgalmazott kompakt szabadidő-autóját, a Q3-ast nevezte. Közülük kerül ki az Év Magyar Autója 2020 díj győztese.

Nevezett autók: Audi Q3, Suzuki Vitara, Suzuki SX4 S-Cross.

Év Zöldautója 2020

Tizenkét zöldautót jelöltek az importőrök,van köztük hibrid, de többségük teljesen elektromos hajtású. Közös bennük, hogy mindegyikük kevesebb, mint 50 gramm szén-dioxidot bocsát ki kilométerenként. Az autók fele még nem kapható Magyarországon, de a zsűritagoknak lesz lehetőségük arra, hogy vezetés közben is meggyőződjenek a jelöltek tulajdonságairól. A tizenkét jelölt közül március 22-én derül ki, hogy melyik lesz az Év Zöldautója 2020-ban.

Nevezett autók: Audi e-tron, BMW 530e, Jaguar I-Pace, Kia e-Niro, Mercedes-Benz EQC, Mitsubishi Outlander PHEV, Nissan Leaf, Opel Corsa-e, Opel Grandland X Hybrid4, Peugeot e-208, Renault Zoe, Volkswagen ID.3

Magyarország Autója 2020

A legnépesebb kategóriába 24 autót jelöltek a magyarországi importőrök. A sok jelölés és a jelölt modellek különbözősége miatt a szervezőbizottság úgy döntött, hogy nem egy, hanem három Magyarország Autója 2020 díjat oszt ki. A jelölt autókat három csoportba sorolták, így öt autó a kisautó kategóriában, tíz a családi autó kategóriában, kilenc pedig a szabadidő-autó kategóriában verseng az előkelő címért.

Nevezett autók:

Kisautók: Hyundai i10, Opel Corsa, Renault Clio, Suzuki Ignis, Suzuki Swift

Családi autók: Alfa Romeo Giulia, BMW 3, Fiat Tipo, Kia XCeed, Opel Astra, Peugeot 508 SW, Skoda Scala, Toyota Camry, Toyota Corolla, Volkswagen Passat

Szabadidő-autók: BMW X5, Citroen C5 Aircross, DS 3 Crossback, Nissan Juke, Opel Crossland X, Seat Arona, Skoda Kodiaq RS, Suzuki Jimny, Toyota RAV4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!