napi cuki

2019.05.02. 14:34

Tarka lámacsikó született a debreceni állatkertben

A kis csődör születése után fél órával már lábra is állt.

Debrecen, 2019. május 2. A Debreceni Állat- és Növénykert április 22-én született hím lámacsikója (Lama glama) a sajtóbemutató napján, 2019. május 2-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A fekete-fehér lámacsikó Negró, a 2016 telén a kassai állatkertből érkezett sötét szőrű láma csődör és egyik világos színű kancája utódaként született – közölte a park igazgatója csütörtökön, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Nagy Gergely Sándor elmondta:

a láma a gondos nevelésnek köszönhetően szépen cseperedik és már vidáman játszadozik kifutójában.

A kis lámacsikó anyja mellett a sajtóbemutató napján, 2019. május 2-án.
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Miután a lámák egy hímből és annak nőstényeiből álló csapatokban élnek, a csikó, ahogy felnő és eléri az ivarérettséget, el fog költözni, de a nyáron még biztosan látható lesz a hat egyedre bővült lámacsaládban a debreceni állatkert lámakifutójában – jelezte az igazgató.

A dél-amerikai tevefélék legnagyobb termetű faja a láma (Lama glama). Az eredetileg Dél-Amerika bokros, füves területeiről származó társas és barátságos állatot leginkább Peruban és Bolíviában tartják háziállatként már több ezer éve. Elsősorban gyapjújukért, a vastag, tömött bundájukért, illetve húsukért és tejükért tenyésztik, de néhol még a mai napig nehéz terhek szállítására is használják őket – magyarázta Nagy Gergely Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!