új sportok

2019.03.31. 08:31

Hamarosan akár breaktáncosoknak is drukkolhatunk az olimpián

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) igazgatótanácsa szerdán elfogadta a szervezők javaslatát, miszerint a breaktánc szerepeljen a 2024-es párizsi olimpia műsorán.

Forrás: Shutterstock

A szervezőbizottság február 21-én jelentette be, hogy javasolja a breaktánc felvételét a programba,

továbbá szeretné műsoron tartani a sportmászást, a hullámlovaglást és a gördeszkázást, amelyekben először 2020-ban a tokiói játékokon avatnak bajnokokat.

A NOB ügyvezetése szerdán az utóbbi javaslatot is elfogadta.

A téma napirenden lesz a NOB júniusi ülésén, majd az igazgatótanács 2020 decemberében hozza meg a végső döntést. A testület szerdán megállapodott, hogy a továbbiakban is igyekszik elősegíteni az észak- és a dél-koreai sportolók, valamint sportvezetők együttműködését.

A 2030-as téli és a 2032-es nyári olimpia kapcsán létrehoztak egy eseti bizottságot, amely megvizsgálja, hogyan lehet a gyakran költséges, és politikailag népszerűtlen rendezést rugalmasabbá és vonzóbbá tenni. A NOB ezt követően bátoríthat, felkérhet egy várost vagy egy régiót a pályázat benyújtására.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!