lekapcsolták őket

2018.01.31. 08:03

Kínába tartottak egy tonna medvetalppal, meg sok mással is

Egy tonna medvetalpat, tigrisek maradványait, békák és szarvasok nemi szervét találták az orosz Távol-Keleten őrizetbe vett csempészeknél, akik zsákmányukkal Kínába tartottak – közölte egy állatvédő szervezet.

2435547 Russia. 05/22/2014 Lake Khanka. Border guard patrol speedboats during a joint inspection involving a Coast Guard unit from the Federal Security Service's Primorye Territory Border Control Directorate and fish protection inspectors. Vitaliy Ankov/RIA Novosti

Forrás: AFP/SPUTNIK/RIA Novosti

Fotó: Vitaliy Ankov

A bűnözőket a hét végén vették őrizetbe orosz vámosok a Tengermellék határterületen. „Több mint egy tonna medvetalp (mintegy 870 darab), békaháj és nemi szerv és legalább négy szibériai tigris maradványai” voltak náluk – tudatta közleményében a ritka és veszélyeztetett szibériai tigris védelmére szakosodott, Amuri Tigris nevű orosz civil szervezet.

A három orosz és kínai állampolgárok vezette járműveken találtak még medvefogakat és farkakat, szarvaspéniszeket, de fegyvereket, lőszereket és borostyánt is.

A civil szervezet szerint a csempészek az orosz-kínai határon fekvő, befagyott Hanka-tó jegén át akarták zsákmányukat Kínába szállítani, hogy kikerüljék a vámellenőrző pontokat.

„Ilyen állati testrészeket gyakran szállítanak a kínai újév előtt, amely idén február 16-ra esik” – mondta Szergej Aramiljov, az Amuri Tigris távol-keleti szervezetének vezetője.

2008-ban már tartóztattak le csempészeket a Hanka-tó partján. Szintén a tó átszelésére készültek, de nyáron, hogy 480 medvetalpat szállítsanak Kínába – közölte Aramiljov, aki szerint akkor súlyos börtönbüntetésre ítéltek hat oroszt, illetve kínait.

A szibériai vagy más néven amuri tigris a legnagyobb tigrisfajta. Kihalás veszélyezteti: Kínában, Oroszországban és feltételezhetően Észak-Koreában mindössze 450 egyede él.

Borítókép: Ellenőrök a Hanka-tavon.

AFP / SPUTNIK / RIA Novosti / Vitaliy Ankov

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!