Egyperces

2017.05.08. 10:28

Mennyit olvas évente? Ez az amerikai kissrác egymillió szónál jár

Címkék#Hírkereső

Vörösszőnyeges buli lett érte a jutalma.

BAMA

Manapság sajnos senki nem olvas annyit, amennyit szeretne. A gyerekeket is milyen nehéz rávenni az olvasásra, ugye... vagy mégsem?

A georgiai Columbus Britt David Magnet Academy különleges motivációt talált ki a diákok számára. A gyerekek egész évben bőszen bújják  a könyveket, majd az elolvasott művekből teszteket írnak. Ha valaki átmegy a teszten, az olvasott mű szavainak száma máris a neve mellé kerül.

Néhány ügyes diáknak (köztük a főképen lévőnek is) pedig bizony (a bűvös) egymillió került a neve mellé, számukra rendezték a stílszerű Milliomosmuri iskolai bulit, ahol a könyvmolyok természetesen királyi bánásmódban részesültek. Volt vörös szőnyeg, limuzin, diszkógömb - minden, ami kell.

— Maurrr (@HeatnBuckeyes) ">2017. május 3.

És hogy egyébként egymillió szó hány könyvet is jelent? Nos, a Harry Potter-sorozat összes kötetének angol változata például 1 084 170 szavas, és az egymilliót közelíti George R. R. Martin műve, A tűz és jég dalának első három része is (szintén angolul persze).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!