Egyperces

2017.05.07. 09:33

92 évesen is bombaformában van a világ legidősebb tornásznője (videó)

Címkék#Hírkereső

Johanna Quaas: újabb bizonyíték, hogy a kor csak egy szám.

BAMA

A tornásznagyi Németországban született, tízévesen volt az első versenye, és azóta nem nagyon állt le, múlt héten például Szingapúrban kápráztatta el a közönséget korlátgyakorlatával.

Saját bevallása szerint azért tornázik, hogy megelőzze az eséseket, melyek ugye időskorban igen veszélyesek lehetnek. Quaas makkegészséges, semmilyen gyógyszert nem szed, bár a szingapúri légkonditól általában megfázik. Naponta egy órát edz, rengeteg zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt. A fantasztikus asszony a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint a világ legidősebb tornásznője.

„A legbüszkébb arra vagyok, hogy 84 évesen – mivel a saját korosztályomban rajtam kívül senki sem volt – a 70-75 évesekkel tettek össze egy versenyen, és egy ponttal ugyan, de ott is én nyertem. Ha fitt vagy, könnyebb az életed. Az arcom öreg, de a szívem fiatal. Ha abbahagyom a tornát, talán rögtön meg is halok.” – nyilatkozta Quaas, aki szerencsére abszolút nem tervezi, hogy leáll: júniusban szintén versenyezni fog Berlinben. Eddig egyébként az ötévente megrendezendő Német Bajnokságon már 11 díjat szerzett. Innen is nagyon drukkolunk neki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!