Egyperces

2016.10.25. 14:20

Uborkamentes uborkalé igázná le a sportitalok piacát

Címkék#Hírkereső

Állítólag nincs hatékonyabb görcsoldó.

BAMA

„Uborkalének hívjuk, mert arra emlékeztet az íze.” - mondja Filip Keuppens, a The Pickle Juice Company sales- és marketing alelnöke a termékükről, melyben egyáltalán nincs uborka. A TPJC Pickle Juice, azaz Uborkalé néven dobott piacra egy sportitalt, mely nem csak a neve és az összetevői közt feszülő ellentét miatt érdekes, hanem azért is, mert – legalábbis a cég szerint – jóval hatékonyabb ital, mint az összes többi a piacon.

A Pickle Juiceban állítólag tízszer több elektrolit van, mint egyes egyéb sportitalokban, ecetformulával készül – innen a savanyú uborkára emlékeztető aroma – és hamarabb feloldja az izomgörcsöket, mint bármely más izotóniás ital.

A cég a sportital megalkotásakor egy régi házi praktikából indult ki: abból, hogy a savanyú uborka leve görcsoldó hatású. A TPJC kielemezte az uborkalét, és a vizsgálat során arra jutottak, hogy az ecet a mágikus összetevő. Így találták ki azt, hogy a sportitaluk tisztított víz és hozzáadott vitaminok és ásványi anyagok mellett ecetet is tartalmazzon.

A cég a honlapján egy tanulmányra hivatkozik, mely szerint azok a sportolók, akik ecetes uborkalét ittak, 85 másodpercen belül a görcsük feloldódásáról számoltak be – ez 37%-kal gyorsabb eredmény, mint más sportitalok fogyasztása után, és 45%-kal gyorsabb, mintha semmit sem ittak volna rá. A tanulmány azt feltételezi, hogy az uborkalé valamiféle természetes nyugtató reflexet hoz működésbe.

Szóval itt van az Uborkalé, mely 100%-ban természetes, cukor- és koffeinmentes. És uborkamentes is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!