Egyperces

2016.08.18. 09:32

Majdnem ráhasalt a bálna a kajakozókra (videó)

Vitte magával a borját is.

BAMA

2016 nyara lenyűgöző bálna-jelenésekkel terhes. Csupán néhány hete történt, hogy egy állat kis híján bekapta a turistacsónakot, most pedig még ennél is látványosabb találkozást filmeztek le.

A hosszúszárnyú bálna a többi bálnafajhoz képest gyakrabban ugrál ki a vízből. Ennek látták a bizonyítékát testközelből kajakosok a kanadai Brit Columbiában. A csapat a Vancouver-sziget és a szárazföld közt megbúvó Penn-szigetek közelében figyelt biztos távolból egy borját terelgető anyaállatot. A bálnák aztán alámerültek, és nem sokkal később már egyáltalán nem biztos távolban törtek föl a víz alól, és ugrálták körbe a kajakosokat. A jelenetet egy közeli vitorlásból is rögzítették, de a legjobb – és legfélelmetesebb – látványt az egyik kajakos videója nyújtja.

A bálnák szerencsére nem csapódtak a csónakokba, az emberek így sérüléssel nem, csak egy életre szóló élménnyel gazdagodtak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!