Az umlaut szerint

2022.09.23. 06:00

A Vodafone-é a legmegbízhatóbb mobilhálózat Magyarországon

Az ország húsz városában és az azokat összekötő utakon tesztelte a hazai szolgáltatók hang- és adatszolgáltatásainak teljesítményét Európa egyik vezető független mobilhálózat-tesztelő és -értékelő cége.

Forrás: Shutterstock

Az umlaut független mobilhálózat-tesztelő vállalat tavasszal 21 napon keresztül mérte a hazai szolgáltatók hang- és adatszolgáltatásainak teljesítményét. A mobilszolgáltatókat adott időpontban vizsgáló felmérést több mint 5700 km-es mérési távon, az ország húsz nagyvárosában és úthálózatain végezték, mindezt tömeges adatgyűjtésen alapuló elemzéssel egészítették ki – utóbbival lefedve a lakott területek közel 95%-át és a lakosság 97%-át. Az umlaut felmérése rámutatott:

a Vodafone Magyarország az ország vezető mobilhálózata hang- és adatszolgáltatások megbízhatósága terén, emellett az is kiderült, hogy a Vodafone kínálja a legsimább internetes böngészési és YouTube-ozási élményt a vizsgált városokban.

A német székhelyű, több évtizedes múlttal rendelkező független mobilhálózat-tesztelő és -értékelő cég, az umlaut a hazai operátorok hang- és adatszolgáltatásainak teljesítményét Samsung Galaxy S21+ készülékkel tesztelte más 5G és 4G mobil rádióhálózatokkal együtt vizsgálva Magyarország nagyvárosi és vidéki térségeiben.

A felmérés 2022. március 10. és 2022. április 5. között több mint 5700 km-es mérési távon zajlott, ország 20 legnagyobb városában – Békéscsaba, Budapest, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Érd, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Sopron, Szeged, Szekszárd, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Veszprém –, továbbá az ezeket összekötő úthálózatokon, amely a magyar lakosság 36%-át fedte le. Ezen felül 47,865 négyzetkilométeres területen tömeges adatgyűjtésen alapuló elemzést is végeztek, amely a kiépített területek közel 95%-át és a lakosság 97%-át fedte le.

A felmérés rámutatott: a Vodafone Magyarország a legmagasabb umlaut pontszámot érte el, 1000-ből 911 ponttal az országos értékelésben. Ezen belül a hangszolgáltatások teljesítményére vonatkozó maximális 300 pontból 284-et, míg az adatszolgáltatásra vonatkozó maximális 450 pontból 399-et ért el a Vodafone, amely a versenytársakkal való összehasonlítás tekintetében azt jelenti, hogy a Vodafone az ország vezető hálózata a hang- és adatszolgáltatások megbízhatósága szempontjából.

Az umlaut az internet böngészési élményt is vizsgálta, ebben a tekintetben kiderült, hogy a Vodafone kínálja a legsimább böngészési élményt – a városokban az autós felmérés során 98%-os, a gyalogos tesztekben 97%-os, a falvak autós tesztelése során pedig 96%-os eredményt ért el a szolgáltató. Hasonlóképpen a Vodafone kínálja a legsimább YouTube-ozási élményt – a városi és falvakban zajlott autós felmérés és a gyalogos tesztek során egyaránt 86%-os eredményt ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!